• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Ψάχνει να βρει το βήμα της η αγορά


    Μη πειστική αντίδραση της αγοράς ελαφρώς πάνω από τις 910 μονάδες και το τζίρο στα 8,4 εκατ. ευρώ.

    Δείκτες της JP Mοrgan για τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο και τα περιθώρια ανόδου κατά 45% δίνουν την απάντηση στην Goldman Sachs που σε πρόσφατη έκθεσή της κινήθηκε επιλεκτικά για συγκεκριμένες μετοχές.

    Η στήριξη εντοπίζεται κάτω από τις 900 μονάδες και η αντίσταση της αγοράς στις 918-921 μονάδες υποστηρίζουν οι αναλυτές.

    Ο χαμηλός τζίρος ωστόσο δείχνει ότι δεν υπάρχει το ενδιαφέρον που θα περίμενε κανείς μετά από μια εβδομάδα πτώσης, γεγονός που συνδέεται με την απουσία καταλυτών και ισχυρών νέων που θα ανέτρεπαν το κλίμα.

    Χαρακτηριστικά η Aegean ενισχύεται στα 8,5 ευρώ με μόλις 2.000 κομμάτια. Η Βιοχάλκο αντιδρά μόλις με 0,5% και η ΔΕΗ κινείται στα 4,14 ευρώ, ενώ η κεφαλαιοποίησή της είχε ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ όσο βρισκόταν πάνω από τα 4,3 ευρώ πριν από μια εβδομάδα.

    Κατά τα άλλα, υποτονικά είναι τα κέρδη που βγαίνουν στη Eurobank, ενώ πάνω από 1% ενισχύεται η Εθνική και πάνω από 2,5% στη μετοχή της Πειραιώς.

    Μικρή επίσης αντίδραση βγαίνει στον ΟΤΕ και στον ΟΠΑΠ, στα 9,31 ευρώ ενισχύεται ο Μυτιληναίος, στα 18,17 η Motor Oil, στα 7,40 η ΕΥΔΑΠ με κέρδη 1%, στο 1,74 ο Ελλάκτωρας, αμετάβλητη στα 33,01 η Coca Cola και απώλειες για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ενώ χωρίς μεταβολή η μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ