• Μετοχές

    JP Morgan: Αναβάθμιση σε τράπεζα Πειραιώς και Alpha Bank

    • NewsRoom

    Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank και Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς


    Στην αναβάθμιση των τιμών στόχων για τις μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς και της Alpha Bank προχωρά η JP Morgan.

    O οίκος εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος για τις προοπτικές των εγχώριων τραπεζών και την πρόοδο στην μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων καθώς όπως επισημαίνει σε ανάλυσή του, οι ελληνικές τράπεζες έχουν πετύχει σημαντική μείωση του αποθέματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων και έχουν αποκαταστήσει την ορατότητα για την υλοποίηση των σχετικών στόχων. Επίσης η JP Morgan εκτιμά ότι στην κατεύθυνση αυτή θα βοηθήσουν περαιτέρω και οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την μείωση των «κόκκινων» δανείων.

    Στο πλαίσιο αυτό η JP Morgan σε σημερινή της έκθεση προχώρησε στην αναβάθμιση της Τράπεζας Πειραιώς σε overweight θέτοντας ως νέα τιμή στόχο για την μετοχή της τα 4,2 ευρώ έναντι 2,4 ευρώ που ήταν η προηγούμενη τιμή – στόχος.

    Επίσης προχώρησε και στην αναβάθμιση της μετοχής της Alpha Bank, επίσης σε overweight, θέτοντας ως νέα τιμή στόχο τα 2,5 ευρώ έναντι 1,5 ευρώ που ήταν ο προηγούμενος στόχος.

    Παράλληλα η JP Morgan προχώρησε σε σύσταση overweight για την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας με μικρή μείωση της τιμής στόχου από 3,9 ευρώ σε 3,8 ευρώ καθώς και στην υποβάθμιση της Eurobank σε ουδέτερη από overweight με τιμή στόχο το 1 ευρώ έναντι 1,3 ευρώ.

    Τέλος για την Alpha Bank η JP Morgan βλέπει περιθώριο ανόδου της τάξης του 46% σε σχέση με την τιμή της στο ταμπλό, για την Πειραιώς 41%, για την Εθνική 34% και για την την Eurobank 34% επίσης.



    ΣΧΟΛΙΑ