• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Placement πάνω από τα €7 προεξοφλεί για τα ΕΛΠΕ η αγορά, νέα υψηλά στο άνοιγμα για Ιντρακάτ

    Ανδρέας Σιάμισιης, Διευθύνων Σύμβουλος της Helleniq Energy (ΕΛΠΕ)

    Ανδρέας Σιάμισιης, Διευθύνων Σύμβουλος της Helleniq Energy (ΕΛΠΕ)


    Στις 1.275 μονάδες ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.) με συναλλαγές 2,2 εκατ. Ευρώ στα πρώτα λεπτά.

    Το ενδιαφέρον στα ΕΛΠΕ λοιπόν, με τη μετοχή να σκαρφαλώνει στα 7,85 ευρώ και με κέρδη πάνω από 1%. Πραγματοποιεί πράξεις δε, και στα 7,87 ευρώ αυτή την ώρα.

    Η προσοχή της αγοράς είναι εστιασμένη στο placement των ΕΛΠΕ ΕΛΠΕ 1,33% 8,38 για το 10% του μετοχικού κεφαλαίου που θα διαθέσουν από κοινού το ΤΑΙΠΕΔ και η πλευρά Λάτση κι αν υπάρχει ενδιαφέρον θα διατεθεί επιπλέον 1%.

    Το βιβλίο προσφορών θα ανοίξει μετά το κλείσιμο της αγοράς το απόγευμα.

    Όσο πιο πολύ πάνω από τα 7,50 ευρώ τόσο πιο μεγάλες και οι πιθανότητες το placement να γίνει πάνω από τα 7 ευρώ, εξέλιξη που θα σημαίνει επιτυχία, όπως υποστηρίζουν χρηματιστές.

    Κατά τα άλλα, στα 2,26 ευρώ ενισχύεται και ο ΑΔΜΗΕ, ενόψει ανακοίνωσης αποτελεσμάτων γ’ 3μήνου μετά το κλείσιμο της αγοράς.

    Μικρό το ενδιαφέρον για τις τράπεζες και σήμερα.

    Οριακή άνοδος για την Alpha Bank ΑΛΦΑ 1,23% 1,65 στο 1,50 ευρώ, απώλειες 0,32% για την ΕΤΕ ΕΤΕ 1,85% 7,70 στα 6,18, απώλειες στα 3,128 ευρώ για την Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,53% 3,98 και απώλειες 0,31% για την Eurobank ΕΥΡΩΒ 1,51% 2,02 στο 1,62 ευρώ.

    Πάνω από 1% τα κέρδη και σήμερα για την Ιντρακάτ, στα 3,80 ευρώ, +1,75% η Ιντραλότ, στο 1,04, αλλά απώλειες 0,66% για την Ιντρακόμ, στα 3,03 ευρώ.

    Στο μεταξύ, κλείνει η ψαλίδα ανάμεσα στο γερμανικό bund και το ελληνικό 10ετές σε 1,12%, με τον γερμανικό τίτλο στο 2,20% απόδοση και τον ελληνικό στο 3,32%!

    Σύμφωνα με την Depolas Ιnvestment Services, αναπόφευκτη η ματιά στα διεθνή μάκρο.

    «Η αγορά εργασίας των ΗΠΑ δείχνει σημάδια απότομης συρρίκνωσης και παρόλο που αυτό δείχνει θετικό για τα επιλεγμένα επίπεδα επιτοκίων από την FED ενδέχεται να οδηγήσει άμεσα σε σημαντική επιβράδυνση (ίσως και ύφεση) της οικονομίας το επόμενο διάστημα.

    Εκτιμούμε ότι βρισκόμαστε ξεκάθαρα σε ένα κομβικό σημείο για τις αγορές καθώς πιθανολογούμε ότι θα αλλάξει η οπτική γωνία από την οποία βλέπουμε τα πράγματα.

    Πιο συγκεκριμένα, σύντομα στο επίκεντρο θα βρεθεί το επίπεδο ανάπτυξης της οικονομίας και ο πληθωρισμός θα έρχεται 2ος.

    Αυτό μας οδηγεί να είμαστε αρκετά επιφυλακτικοί σε περίπτωση περαιτέρω ανόδου των μετοχικών δεικτών παγκοσμίως. Καμία ουσιαστική διαφορά δεν βλέπουμε για τον ΓΔΧΑ τις επόμενες δύο συνεδριάσεις.

    Στο επίκεντρο θα βρεθούν σήμερα το ΑΕΠ Γ΄τριμήνου της Ευρωζώνης αλλά και τα εβδομαδιαία στοιχεία της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ.»

    Διαβάστε επίσης:

    HELLENiQ ENERGY: Τι discount θα δώσουν Λάτσης-ΤΑΙΠΕΔ, τι θα γίνει με τους ιδιώτες επενδυτές

    Γιατί Ιντεάλ και Ιντραλότ εκδίδουν ομολογιακά τώρα – Τι συμβαίνει με Τιτάν και ΔΕΗ

    Orilina: Στα 0,95 ευρώ η τελική τιμή διάθεσης των μετοχών της Δημόσιας Προσφοράς



    ΣΧΟΛΙΑ