• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Ποιος… αγοράζει ΔΕΗ και οι σπασμένες στηρίξεις του γενικού δείκτη

    ΔΕH-ΑΜΚ: Τα 9 ευρώ δείχνει το υπερβάλλον ενδιαφέρον- Πώς επενδύονται 9,3 δισ.

    Γιώργος Στάσσης, ΔΕΗ


    Σπάνε μία-μία οι στηρίξεις της αγοράς, σαν ντόμινο ή σαν… πυλώνες ηλεκτρικού ρεύματος. Η αγορά υποχωρεί με φόρα και δύναμη, οδηγώντας τον γενικό δείκτη στις  868 μονάδες και ποσοστό πτώσης πάνω από 2%, ενώ οι συναλλαγές πλησιάζουν τα 70 εκατ. ευρώ.

    Κομβικό σημείο παραμένουν οι 850 – 852 μονάδες, επίπεδα που συνιστούν τον κινητό μέσο όρο 200 ημερών, αλλά ήδη έχει σπάσει ο κινητός μέσος όρος των 30 ημερών, εξέλιξη που ναι μεν φέρνει την αγορά πιο κάτω, από την άλλη όμως, δημιουργεί αγοραστικές ευκαιρίες.

    Ενδιαφέρον σημείο της σημερινής συνεδρίασης είναι η ζώνη άμυνας που φαίνεται να έχει βγει στην ΔΕΗ στα επίπεδα των 8 ευρώ. Από τους βασικούς αγοραστές είναι η Lansdowne που φαίνεται να βγαίνει το στοίχημα των ανοικτών θέσεων που είχε ανοίξει στη ΔΕΗ στις 11 και 24 Αυγούστου, κατέχοντας συνολικά το 2,4%.

    Στη ΔΕΗ έχουν αλλάξει χέρια αυτή την ώρα πάνω από 3,1 εκατ. τεμάχια, με τη μετοχή να υποχωρεί 11,3%, στα 8 ευρώ. Σημειώνεται ότι αν εκδοθούν 118 εκατ. νέες μετοχές με τιμή στα 8 ευρώ η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα ξεπεράσει τα 944 εκατ. ευρώ, κάτι που έχει σοβαρές πιθανότητες να συμβεί εξαιτίας του μεγάλου ενδιαφέροντος που δείχνουν οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές.

    Κατά τα άλλα, περιορίζονται οι απώλειες στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, κάτω από 3%, με τη μετοχή στα 8,93 ευρώ, μετά τη διάψευση ότι θα προβεί σε αύξηση κεφαλαίου. Το χαμηλό ημέρας εντοπίζεται στα 8,73 ευρώ. Οι απώλειες διευρύνονται και στον Μυτιληναίο που διαπραγματεύεται στα όρια των 14 ευρώ.

    Πτωτικά γύρισε και η Τέρνα Ενεργειακή με τις απώλειες να ξεπερνούν το 2%, με το χαρτί στα 11,56 ευρώ. Από εκεί και πέρα ισχυρές πιέσεις βγαίνουν σε blue chips που είχαν δείξει χαρακτήρα το τελευταίο διάστημα. Πάνω από 35 η πτώση στον ΟΠΑΠ, στα 13,15 ευρώ, άνω του 2% η βουτιά στον ΟΤΕ, στα 15,91 ευρώ.

    Πιέσεων συνέχεια και για τις τράπεζες, με την ΕΤΕ, στα 2,42 ευρώ και πτώση πάνω από 3%, πάνω από 2% οι απώλειες στην Eurobank, 1,6% υποχωρεί η Πειραιώς και οριακές διακυμάνσεις στο 1,10 για την Alpha.

    Διαβάστε επίσης

    ΔΕΗ: Η πρόσκληση για την ΓΣ της 19ης Οκτωβρίου – Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης
    Fitch Solutions: Εκρηκτική ανάπτυξη στην Ελλάδα με 6,3% το 2021 – Η μεγαλύτερη των τελευταίων 40 ετών
    Bitcoin, Ether: Ισχυρή πτώση καθώς η Κίνα θεωρεί παράνομες τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα



    ΣΧΟΛΙΑ