Σχόλιο Αγοράς

Χρηματιστήριο: Πάνω από 6% η Ideal μετά το deal με Coca-Cola – Αντίδραση σε ΟΤΕ, ΕΤΕ και Alpha

Χρηματιστήριο


Οριακές οι διακυμάνσεις στο άνοιγμα για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους αναλυτές να ανακαλύπτουν τώρα γεωπολιτικές ανησυχίες και κινδύνους που θα μπορούσαν να επηρεάσουν δυσμενώς τις αγορές.

Στην Ελλάδα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς διαμορφώνεται πλέον κοντά στο 3%, πάνω από το ιταλικό που διαπραγματεύεται περί το 2,97%.

Η αγορά βλέπει ότι δεν θα δρομολογηθούν πολιτικές εξελίξεις και πως η κυβέρνηση, μέσω του πρωθυπουργού εμμένει στην άποψη περί πολιτικής σταθερότητας.

Ήδη, ο πληθωρισμός αρχίζει να κινείται αντίστροφα, 11,6% τον Ιούλιο, σε μία συγκυρία που οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι με το brent στα 95 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό αργό κάτω ακόμα και από τα 90 δολάρια. Υποχώρηση, που αποδίδεται στις ανησυχίες για ύφεση.

Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι οι αγορές έχουν βάλει τα ζητήματα που απασχολούν, ενέργεια, πληθωρισμός, επιτόκια, προς το παρόν, κάτω από το χαλί. Η επικαιρότητα θα είναι μεγάλη από τον Σεπτέμβριο κι έπειτα.

Ταυτόχρονα, η μέρα ξεκίνησε στη Λεωφόρο Αθηνών με νέο deal, αφού η Ideal πούλησε στην Coca-Cola την εταιρεία αναψυκτικών που είχε, την Three Cents για 45 εκατ. Ευρώ, πάνω από 30 φορές πάνω δηλαδή, τα κέρδη!

Επίσης, χθες έγινε γνωστή η συμφωνία εξαγοράς του McArthurGlenn από την Lamda Development, εξέλιξη που συνδέεται με την Reds/Καμπάς και κατ’ επέκταση την ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Προβληματικός ο τζίρος, αν και αναμενόμενος, λόγω εποχικότητας, στην καρδιά του καλοκαιριού και των διακοπών.

Κατά τα άλλα, ο γενικός δείκτης του Χ.Α. εκκίνησε την Τρίτη σε κλίμα Ευρώπης, με οριακές απώλειες, στις 858 μονάδες.

Στο +6% η Ideal ΙΝΤΕΚ -1,87% 3,68 μετά την πώληση της Three Cents στην Coca Cola, στα 3,92 ευρώ και οριακές απώλειες για τη δεύτερη.

Στα 5,84 ευρώ ανακάμπτει η ΔΕΗ ΔΕΗ 2,52% 5,28 ενώ από τις τράπεζες μόνο η ΕΤΕ ΕΤΕ 0,33% 3,03 κινείται θετικά, στα 3,10 ευρώ, αλλά και η Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 0,85 που γύρισε στο +1%.

Πιέσεις στον ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ -1,94% 12,15 στα 13,46 ευρώ, στα 17,05 αμετάβλητος ο ΟΤΕ, που έχει εντολές για τα 17,15 ευρώ και ανοδική κίνηση σε εξέλιξη στον Μυτιληναίο, πάνω από τα 15 ευρώ.

Κέρδη 1,9% για τον Σαράντη στα 6,93 και από τα small caps ενδιαφέρον στη ΣΙΔΜΑ, στα 6,93 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Ideal: Εξαγορά της Three Cents από την Coca-Cola HBC έναντι €45 εκατ.

Lamda Development: Ανακοίνωσε την απόκτηση της McArthurGlen Ηellas – Στα 40 εκ. ευρώ το τίμημαΣΧΟΛΙΑ