ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σκαρφαλώνει υψηλότερα ο ΓΔΧΑ στις 2.031 μονάδες (όπως φάνηκε χθες) με τον τραπεζικό δείκτη και κυρίως την Eurobank, να αναλαμβάνει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο. Σταθεροποιητικό παρέμεινε το διεθνές κλίμα καθώς σημαντικά οικονομικά στοιχεία αναμένονται σήμερα.
Πιο συγκεκριμένα, μετά από τα χειρότερα των εκτιμήσεων χθεσινά στοιχεία για τις τιμές παραγωγού Αυγούστου στις ΗΠΑ, θα έχουμε σήμερα τον πληθωρισμό Αυγούστου στην περιοχή. Αν η μέτρηση επίσης κινηθεί χαμηλότερα των εκτιμήσεων (2,9% σε ετήσια βάση) θα λύσει τα χέρια τις FED για επιθετικότερες μειώσεις επιτοκίων, ενδεχομένως μέχρι το τέλος του έτους και κάτι τέτοιο θα συντηρήσει τουλάχιστον το καλό κλίμα.
Πέραν αυτού, η σημερινή ατζέντα θα επικεντρωθεί στην συνεδρίαση της ΕΚΤ και στις περαιτέρω λεπτομέρειες που θα ειπωθούν σχετικά με την πορεία της οικονομίας και της νομισματικής πολιτικής εφόσον τα επιτόκια δεν προβλέπεται να μειωθούν περαιτέρω στην παρούσα φάση.
Στο εσωτερικό, το Β ΄τρίμηνο της ΕΛΧΑ ήταν βελτιωμένα δεδομένου ότι τα προσαρμοσμένα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 70.6 εκ ευρώ έναντι 65.1εκ ευρώ πέρσυσι το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.
Επιπλέον, καταγράφεται σημαντική μείωση του καθαρού δανεισμού στα 629,5 εκατ. ευρώ. Επίσης, η ΑΝΔΡΟ ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 3,78 εκ ευρώ για το Α΄εξάμηνο, ενώ ενέκρινε πρόσθετο μέρισμα 0.25ευρώ ανά μετοχή (πλέον προσαρμογής λόγω των ιδίων μετοχών).
Το ενδιαφέρον της αγοράς στρέφεται στην έλευση της Chevron στην Ελλάδα και στην πρόθεση για έρευνα και εξόρυξη των ελληνικών υδρογονανθράκων σε πλήρη συνεργασία με τα ΕΛΠΕ. Κέρδη 2,66% για την μετοχή που αγγίζει τα 8,5 ευρώ.
Ενεργοποίηση των αγοραστών στις τράπεζες, με την ΕΤΕ στα 12,13, Eurobank 3,24, Κύπρου 7,50, Άλφα 3,50.
Πιέσεις στα 6,83 μόνο για την Πειραιώς, η μόνη με απώλειες λίγο πάνω από 1%.
Στα 50,90 διολισθαίνει η METLEN, γενικότερα όμως, με εξαίρεση τη Βιοχάλκο με +1,4% και την ΕΛΧΑ με κέρδη πάνω από 1%, στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.). δεν προκύπτει προς ώρας σαφής κατεύθυνση και προσανατολισμός.
Αντίδραση 1,9% για τον Φουρλή στα 4,53 ευρώ. Κέρδη 0,94% ο ΑΔΜΗΕ, λίγο πάνω από τα 14 ευρώ η ΔΕΗ.
Στα 9,5 εκατ. Ευρώ οι συναλλαγές στα πρώτα 16 λεπτά.
Διαβάστε επίσης:
Υποχωρεί ο χρυσός εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ
Υπερταμείο: Τα πρώτα έργα του PPF εκτός ελληνικών συνόρων
Τράπεζα Κύπρου: Πάνω από 3 δισ. το τελικό βιβλίο προσφορών σε ομόλογο 300 εκατ. ευρώ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φαραντούρης: Επιστολή προς Μερτς και φον ντερ Λάιεν ενόψει της συνάντησης του πρώτου με τον Τζολάνι
- Χρηματιστήριο: Οι μετοχές που στέλνουν τον δείκτη σε νέο χαμηλό μέρας
- Metlen: Αγγίζουν το 2,69% οι συνολικές short θέσεις
- Σδούκου: Εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027, όποιος ψηφίζει ΠΑΣΟΚ ψηφίζει μαζί και κόμμα-έκπληξη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.