• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Ώθηση στο ταμπλό από τις τράπεζες


    Και πάλι ανοδικά ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου αγγίζοντας τις 562 μονάδες και με κέρδη 1,73% το αγοραστικό ενδιαφέρον επιστρέφει για τις ελληνικές μετοχές.

    Την πρώτη ώρα των συναλλαγών έχουν γίνει περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ παρά τις προειδοποιήσεις της κυβέρνησης για ύφεση μεταξύ 1-3%.

    Στα καλά νέα της ημέρας και αυτά που ευνοούν το ΧΑΑ και την οικονομία είναι ότι η ΕΚΤ καταργεί τα όρια για αγορές ομολόγων 750 δισ. ευρώ καθώς η στήριξη που θα παρέχεται δεν θα περιορίζεται από τον κανόνα του 33%.

    Την ίδια ώρα παρά τις αντιρρήσεις της Γερμανίας και των χωρών της Βόρειας Ευρώπης, από ορισμένες πηγές εκτιμάται ότι θα τεθεί ζήτημα ευρωομολόγου στην αποψινή Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρώπης.

    Το ενδιαφέρον είναι στραμμένο και σήμερα στις μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης με μια σειρά από μετοχές που καλύπτουν όλο το φάσμα του ταμπλό να μην έχουν κάνει καν πράξη.

    Από την άλλη ισχυρό είναι σήμερα το ενδιαφέρον για τη μετοχή της ΔΕΗ που ενισχύεται σχεδόν 5% στα 2,34 ευρώ και για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που ενισχύεται πάνω από 4%.

    Ωστόσο δε μπορεί να αγνοηθεί το ενδιαφέρον για τις τράπεζες με την Alpha και την Πειραιώς πάνω από 10%, την Εθνική πάνω από 9% και τη Eurobank πάνω από 8%.

    Ήπιες διακυμάνσεις για μια σειρά από blue chips όπως ο ΟΠΑΠ, ο ΟΤΕ, ο Μυτιληναίος, η Motor Oil, η Lamda και η Βιοχάλκο με κέρδη μεταξύ 0,5%-1,3%.



    ΣΧΟΛΙΑ