• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Όλα τα βλέμματα στον ΟΠΑΠ και όχι μόνο – Με τον δείκτη σε υψηλό 8,5 μηνών

    Wall Street


    Με νέα και μεγάλη δυναμική ξεκίνησε και την Παρασκευή η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, με την μετοχή που ξεχωρίζει να είναι αυτή του ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ 0,06% 16,65.

    Σχεδόν 8% τα κέρδη στο πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης, καθώς η επίπτωση του “απαγορευτικού” στα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR)του ΟΠΑΠ τοποθετείται στα 110 – 120 εκατ. ευρώ. Με τη βαρύνουσα σημασία και άναψε το πράσινο φως στους επενδυτές που έχει η μετοχή του Οργανισμού, η αγορά σε επίπεδο δείκτη παρουσιάζει διαφορετική εικόνα, προσεγγίζοντας τις 734 μονάδες και με κέρδη πάνω από 1%, τη στιγμή που οι συναλλαγές φορτσάρουν για τα 10 – 15 εκατ. ευρώ στα πρώτα 45 λεπτά των συναλλαγών.

    Η δυναμική στο ταμπλό είναι μεγάλη. Όσο ανακοινώνονται αποτελέσματα που δείχνουν ανθεκτικότητα εν μέσω πανδημίας, τόσο ευρύνεται η εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών. Ταυτόχρονα, ο δείκτης δεν παύει να υποχωρεί τουλάχιστον 20% από την αρχή της χρονιάς, όταν ο Dow βρίσκεται πολύ κοντά στα υψηλά των 30 χιλιάδων μονάδων και ο Dax στα επίπεδα των 13 χιλιάδων μονάδων. To X.A. καταγράφει από τις μεγαλύτερες απώλειες διεθνώς, όταν οι εισηγμένες του δείχνουν μεγάλες αντοχές, σημειώνουν οι χρηματιστές. Και τούτο αποτελεί πόλο έλξης.

    Σημειωτέον ότι οι τράπεζες υστερούν σημαντικά σε αποδόσεις πάνω από 60%. Ωστόσο ο δείκτης καταφέρνει να κινείται σε υψηλά 8,5 μηνών και όπως φαίνεται συνεχίζει να καλύπτει μέρος του χαμένου εδάφους.

    Νέα υψηλά για τη ΔΕΗ ΔΕΗ 1,78% 11,42 στα 6,62 ευρώ και κέρδη 1,85%.

    Κοντά στο 1% τα κέρδη για την Alpha, πάνω από τα 4 ευρώ η μετοχή της Aegean με οριακά κέρδη, στα 7,02 ευρώ η ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ,, στα 5,53 ευρώ ενισχύονται τα ΕΛΠΕ,, αντίδραση 1% για την ΕΤΕ, στα 1,47, στα 6,88 ευρώ υποτονικά η ΕΥΔΑΠ, στα 0,48% ανεβαίνει η Eurobank και στα 3,32 η μετοχή της ΕΧΑΕ. Κίνηση επαναφοράς προς στα 15 ευρώ το Jumbo.

    Oριακές απώλειες για ΟΤΕ, ΜΟΗ, Ελλάκτωρ, ΟΛΠ και Μυτιληναίο. Πτώση πάνω από 1% για την Coca Cola και νέες απώλειες για την Βιοχάλκο, στα 3,82 ευρώ.

    Κέρδη για 56 μετοχές και απώλειες για 17.



    ΣΧΟΛΙΑ