• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Ο ΟΤΕ αποκαθιστά τη σύνδεση της ανόδου

    Πάνω από 3,2 δις. ευρώ έχουν σηκώσει οι εισηγμένες από την αγορά σε 9 μήνες


    «Με το δεξί» θέλει να μπει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στον Νοέμβριο, αν και η σημερινή αντίδραση του δείκτη δεν είναι τίποτε περισσότερο από αντανακλαστική.

    Πέραν του ελληνικού χρηματιστηρίου, καλό κλίμα επικρατεί και στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους εκεί δείκτες να ανεβαίνουν όσο και το Χ.Α., καταγράφοντας άνοδο μεταξύ 1,6%-1,7%.

    Η εβδομάδα είναι πολύ δύσκολη και γενικότερα η περίοδος μέχρι τέλος του χρόνου, σχολιάζουν οι επαγγελματίες που συστήνουν περισσότερη έκθεση σε μετρητά την περίοδο αυτή. Η αγορά ξεκινάει από χειρότερη αφετηρία, τη νέα περίοδο των lockdowns που συνδέονται με τη δεύτερη φάση της πανδημίας. Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο γενικός δείκτης βρισκόταν περί τις 800 μονάδες. Πλέον αναμετράται με την κρίσιμη στήριξη των 550 μονάδων (σ.σ. όπως έγινε την Παρασκευή) και η Θεσσαλονίκη μπαίνει καραντίνα από τις 6 το πρωί της Τρίτης…

    Αν και στο σχέδιο του προϋπολογισμού υπάρχουν δύο σενάρια για την ύφεση φέτος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, ανέφερε νωρίτερα τη Δευτέρα σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι αυτή την εβδομάδα γίνονται ασκήσεις και προσομοιώσεις της οικονομίας στα νέα δεδομένα.

    Στόχος της κυβέρνησης είναι η αποφυγή ενός καθολικού lockdown.

    Νωρίτερα, ο γενικός δείκτης κινήθηκε και στις 581 μονάδες.

    Από τις τράπεζες μεγάλη είναι η αντίδραση πάνω από 5% για την Εθνική ΕΤΕ 2,00% 7,66, 3,5% για την Eurobank ΕΥΡΩΒ 2,02% 2,02, 1,6% για την Alpha, αλλά απώλειες για την Πειραιώς πάνω από 1%, στα 0,64 ευρώ.

    Από τα μη τραπεζικά «χαρτιά», ενδιαφέρον έχει η αντίδραση που βγήκε στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, σταθερά σε θετικό μοτίβο και στα 2,84 ευρώ η Βιοχάλκο, κέρδη περίπου 2% για την ΔΕΗ που ψάχνει να γυρίσει πάνω από τα 5 ευρώ, με κίνηση αυτή την ώρα στα 4,89 ευρώ. Εκεί που έχανε νωρίτερα 2%, σε κέρδη 0,5% πέρασε η μετοχή της Coca Cola, στα 19,70 ευρώ. Κέρδη 3,5% για την Ελλάκτωρ, στο 1,38 ευρώ, 2,3% η αντίδραση στα ΕΛΠΕ και 0,88% στην Μότορ Όιλ, 2,55% η άνοδος για το Jumbo, στα 12,30 ευρώ, 3,5% τα κέρδη για τον ΟΠΑΠ, στα 7,17 ευρώ, και 4% τα κέρδη για τον ΟΤΕ, στα 11,88 ευρώ.

    Κέρδη για 56 μετοχές και πτώση για 39.



    ΣΧΟΛΙΑ