• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Ο μισός τζίρος στην Alpha Bank – Tι έγινε με το πακέτο των 25 εκατ. τεμαχίων

    Χρηματιστήριο: Ο μισός τζίρος στην Alpha Bank – Tι έγινε με το πακέτο των 25 εκατ. τεμαχίων

    Βασίλης Ψάλτης-Πέτρος Σουρέτης


    Άχρωμη, άοσμη και άνευρη συνεδρίαση για μία ακόμα φορά. Ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε με πτώση 0,54%, στις 885,91 μονάδες και με τις συναλλαγές στα 55 εκατ. ευρώ εν μέσω ανησυχιών για την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα.

    Ειδικά το 70% των κρουσμάτων στην Αθήνα, εκτιμούν καθηγητές αφορούν σε στελέχη της νέας μετάλλαξης, η οποία σαρώνει τις νεαρές ηλικίες.

    Η κυβέρνηση, όπως δηλώνουν στελέχη της, ετοιμάζεται για τη λήψη και νέων μέτρων ακόμα και πριν από την Πρωτοχρονιά, ενώ για πρώτη φορά οι ειδικοί θεωρούν ότι με τα ποσοστά των εμβολιασμών στη χώρα μας περί το 70% και την φυσική ανοσία που έχει επέλθει και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η νέα μετάλλαξη έχει ήπια συμπτώματα. Μπορεί να εξελιχθεί σε ενδημική νόσος.

    Όπως και να ‘χει, οι διαχειριστές είχαν σήμερα τη προσοχή τους περισσότερο στο ρολόι παρά στις οθόνες τους. Αν εξαιρέσει κανείς τη βουτιά που σημείωσε η μετοχή της Κέκροψ, κατά 22%, στο 1,88 ευρώ, ενώ βρέθηκε και σε νέα χαμηλά ενδοσυνεδριακά στο 1,69 ευρώ, η υπόλοιπη συνεδρίαση εξελίχθηκε μονότονα.

    Η μετοχή του ΟΤΕ γύρισε απροσδόκητα, αφού δεν υπήρχε διάθεση για να διατηρηθεί η μετοχή στα 16,70 ευρώ, υποχωρώντας στα 16,20 και με πτώση 1,5%, διακινώντας ούτε καν 200 χιλιάδες τεμάχια.

    Από εκεί και πέρα ο φόβος των νέων περιοριστικών μέτρων επίδρασε αρνητικά στον ΟΠΑΠ, που υποχώρησε στα 12,50 ευρώ.

    Στον ΟΠΑΠ ο όγκος της ημέρας ήταν… 57 χιλιάδες κομμάτια! Με 103 χιλιάδες τεμάχια, υποχώρησε ο Μυτιληναίος στα 15,12 ευρώ,

    Στις τράπεζες προβληματίζει το φλερτ της Alpha Bank με τη ζώνη του 1 ευρώ, αφού η μετοχή υποχώρησε στο 1,058 ευρώ. Στη μετοχή έγινε μεγάλο πακέτο 25 εκατ. τεμαχίων που αφορά στο 1,07% του μετοχικού κεφαλαίου.

    Στα 2,90 ευρώ υποχώρησε η μετοχή της ΕΤΕ, στα 0,889 η Eurobank και στα 1,294 ευρώ η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς. Πολλά πακέτα και στην Τέρνα Ενεργειακή, με τη μετοχή να υποχωρεί στα 13,30 ευρώ, σε αντίθεση με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που ενισχύθηκε στα 9,53 ευρώ και με άνοδο 1,6%, αλλά όγκο ούτε 27 χιλιάδες κομμάτια.

    Θετικό πρόσημο για την ΕΥΔΑΠ, στα 7,74 ευρώ, μετά την απόφαση της γ.σ. για τη συμφωνία της εταιρείας με το Δημόσιο και στα 6,10 ευρώ ενισχύθηκε η μετοχή των ΕΛΠΕ.

    Διαβάστε επίσης:

    Wall Street: Πάνω από τις 36.000 ξανά ο Dow Jones, προς νέο ρεκόρ ο S&P 500

    Κέκροψ: Τι οδηγεί τη μετοχή στα χαμηλά έτους, μεγάλη βουτιά 25%



    ΣΧΟΛΙΑ