• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Πάνω από τις 36.000 ξανά ο Dow Jones, προς νέο ρεκόρ ο S&P 500

    • NewsRoom
    γυναίκα χρηματιστής της Wall Street με μάσκα


    Ανοδικά κινούνται στο άνοιγμα της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον Dow Jones να επανέρχεται πάνω από τις 36.000 μονάδες και τον S&P 500 να σημειώνει νέα ιστορικά ενδοσυνεδριακά υψηλά.

    Ειδικότερα, με τη συμπλήρωση του πρώτου μισάωρου από το άνοιγμα της αγοράς, ο Dow Jones κινείται στις 36.053,78 μονάδες, με άνοδο 0,29%, ο S&P 500 στις 4.752,85 μονάδες με κέρδη 0,57% και ο Nasdaq στις 15.752,84 μονάδες με άνοδο  0,64%.

    Οι αναλυτές παρακολουθούν με ενδιαφέρον τα στοιχεία για την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον, η οποία τείνει να γίνει η επικρατέστερη σε πολλές περιοχές. Ωστόσο, η χαμηλή της νοσηρότητα έχουν φέρει αισιοδοξία στην αγορά, η οποία ευελπιστεί πως η επικράτησή της θα οδηγήσει τελικά και στο τέλος της πανδημίας.

    Πάντως, τη Δευτέρα, οι μετοχές που έχουν σχέση με τον τουρισμό και τα ταξίδια κινούνται αρνητικά. Ειδικότερα οι μετοχές των μεγάλων αεροπορικών εταιρειών της Αμερικής κινούνται με πτώση κοντά στο -2% ενώ στο -3% κινούνται και οι μετοχές των εταιρειών κρουαζιέρας.

    Αντίθετα, ιδιαίτερα θετικά κινούνται οι τεχνολογικές μετοχές, με τις κατασκευάστριες καρτών γραφικών και επεξεργαστών NVIDIA και AMD να κινούνται στο +3,80% και στο +3,60% αντίστοιχα. Στο +2,66% κινείται η μετοχή της Meta Platforms (Facebook) ενώ την καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του Dow Jones σημειώνει αυτή την ώρα η Microsoft στο +1,52%.

    Άλμα 7,78% σημειώνει η μετοχή της GoDaddy, έπειτα από την είδηση πως η ακτιβιστική επενδυτική Starboard Value αγόρασε μερίδιο 6,5% στην εταιρεία.



    ΣΧΟΛΙΑ