• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Mytilineos και Πειραιώς βάζουν πλάτη στον δείκτη για τις 1.100

    Ευάγγελος Μυτιληναίος (Mytilineos), Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς)

    Ευάγγελος Μυτιληναίος (Mytilineos), Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς)


    Μεγάλη ενέργεια και το απαραίτητο καύσιμο στην αγορά για να προσεγγίσει και πάλι τις 1.100 μονάδες δίνει η Mytilineos μετά τη θεαματική αύξηση καθαρής κερδοφορίας 114%, την εκτίναξη του τζίρου σε ιστορικά υψηλά για το α’ 3μηνο σε 1,4 δισ. ευρώ με το τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο που σημειώνονται 1 ευρώ κέρδη ανά μετοχή.

    Η αγορά επιστρέφει στις 1.100 μονάδες και επιβεβαιώνει το σημερινό δημοσίευμα του mononews.gr ότι τα οικονομικά αποτελέσματα αποτελούν την κινητήρια δύναμη της αγοράς πέρα από την άνοδο των επιτοκίων με τις παρενέργειες που προκαλεί και την πολιτική αβεβαιότητα που προκαλεί στη χώρα το ενδεχόμενο ακυβερνησίας μετά την 21η Μαΐου.

    Προς το παρόν, σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση, η αγορά μπορεί να πατήσει τις 1.100 μονάδες και να κινηθεί πιο ψηλά αν και αύριο τα αποτελέσματα των ΟΤΕ και της Πειραιώς είναι το ίδιο σημαντικά για τους μετόχους και τους επενδυτές με αυτά το Μυτιληναίου και της Coca Cola.

    Πάνω από 4,6 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές αυτή την ώρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.) σε μία μέρα που οι ξένες αγορές υποχωρούν μετά την ανακοίνωση της αύξησης του βασικού επιτοκίου της Fed κατά 0,25% και της επικείμενη ανακοίνωσης από την ΕΚΤ.

    Ήδη οι αυξήσεις επιτοκίων μετρούν τέσσερα τραπεζικά θύματα, τρεις πολιτειακές τράπεζες στις ΗΠΑ και την ελβετική Credit Suisse.

    Σε θετικό πρόσημο πέρασε η Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,59 στο 1,17 ευρώ, περιορισμός των αρχικών απωλειών άνω του 2% στην ΕΤΕ ΕΤΕ 3,31% 7,81 σε -0,5% αυτή την ώρα, 1,1% η πτώση στην Eurobank ΕΥΡΩΒ 0,50% 2,02 και κέρδη 1,5% για την Πειραιώς ΠΕΙΡ -0,79% 3,75 που πάτησε πάλι τα 2,30 ευρώ.

    Σούπερ κέρδη 2,3% για τον Μυτιληναίο ΜΥΤΙΛ 0% 38,20 μετά τα αποτελέσματα, αλλά και μετά από ένα διάστημα απωλειών που οφειλόταν κατά τις πληροφορίες σε πωλήσεις από ξένο θεσμικό.

    Στα 4,90 σκαρφαλώνει η Βιοχάλκο ΒΙΟ 0,69% 5,84.

    Διαβάστε επίσης:

    Axia Research: Τι εκτιμά για τα αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς για το πρώτο τρίμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ