• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Πού θα βρίσκεται η αγορά πριν από τις 21 Μαΐου – Όλες οι εκτιμήσεις και τα πιθανά σενάρια

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Χρηματιστήριο

    Χρηματιστήριο


    Με την αγορά να αναμετράται εκ νέου με την κρίσιμη αντίσταση των 1.100 μονάδων κι ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου με όλα τα στοιχήματα ανοιχτά ως προς το αποτέλεσμα της κάλπης, ειδικά ως προς το σχηματισμό κυβέρνησης από της 21 Μαϊου, έρχονται τα εταιρικά αποτελέσματα των εισηγμένων να δικαιώσουν τις επενδυτικές επιλογές.

    Σήμερα πριν από το άνοιγμα της αγοράς η Mytilineos ανακοινώνει τα αποτελέσματα του πρώτου 3μήνου με βάση τα οποία αναμένεται να δοθεί το στίγμα της τρέχουσας χρήσης.

    Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ο στόχος για EBITDA 1,2 δισ. ευρώ μάλλον είναι παρωχημένος και θα… ξεπεραστεί.

    Η αγορά και οι αναλυτές μιλούν για θεαματικά νούμερα και οικονομικά στοιχεία.

    Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τον ξένο πωλητή να συνεχίσει την μείωση της θέσης του στη μετοχή με σημαντικό όγκο 437 χιλιάδων τεμαχίων, σημειώνοντας τον δεύτερο μεγαλύτερο τζίρο χθες με 11,3 εκατ. ευρώ.

    Μία μέρα μετά ανακοινώνουν αποτελέσματα, πριν από το άνοιγμα της αγοράς την Παρασκευή, ΟΤΕ ΟΤΕ -1,54% 14,06  και Πειραιώς ΠΕΙΡ -0,79% 3,75 .

    Με την μετοχή του Οργανισμού να έχει κολλήσει στα επίπεδα των 13,20 – 13,40 ευρώ εδώ και έξι συνεδριάσεις οι χθεσινές αγορές και τα πακέτα δίνουν την αίσθηση ότι η διοίκηση του Οργανισμού υπό τον Μιχάλη Τσαμάζ ενδεχομένως να έχει να πει κάτι περισσότερο ουσιαστικό στην αγορά και τους αναλυτές την Παρασκευή.

    Ακολούθως, ισχυρές οι τοποθετήσεις από ξένους στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις στην Πειραιώς ΠΕΙΡ -0,79% 3,75 , με την αγορά να προσδοκά θεαματικά έσοδα από τόκους στο πρώτο 3μηνο.

    Τα στοιχήματα δε, μειώνονται ως προς την ένταξη της μετοχής στον MSCI, καθώς στην ανακοίνωση του οίκου στις 11/5, όπως όλα δείχνουν, δεν θα περιλαμβάνεται η μετοχή, η κεφαλαιοποίηση της οποίας ανέρχεται στα 2,8 δις. ευρώ.

    Tόσο το Χ.Α., όσο και οι ξένες αγορές καλούνται να τιμολογήσουν από σήμερα κιόλας έναν ακόμα γύρο αύξησης επιτοκίων σε ΗΠΑ και Ευρωζώνη.

    Ο πληθωρισμός στην Γηραιά Ήπειρο παραμένει σε επίμονα υψηλά επίπεδα, άνω του 7%, εξέλιξη που καθιστά επιβεβλημένη την απόφαση της Κριστίν Λαγκάρντ για μία ακόμα αύξηση 0,25%.

    Την ίδια ώρα, το αποτέλεσμα των εκλογών μοιάζει με το την απάντηση στο ερώτημα του 1 εκατ. δολαρίων.

    Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν να προηγείται η Νέα Δημοκρατία, αλλά μια σειρά παράμετροι, όπως το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, αν θα κινηθεί κάτω ή πάνω από 30%, ή το ποσοστό που θα φέρει το τρίτο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, θα αγγίξει διψήφιο ποσοστό ή όχι, είναι τα μεγάλα ζητούμενα που αναγκάζουν τους Έλληνες ιδιώτες επενδυτές να προσεγγίζουν επιφυλακτικά την αγορά.

    Με τις ξένες αγορές «φλατ», τον S&P πάνω από τις 4.125 μονάδες και τον Dax σταθερά πάνω από τις 15.800 μονάδες και με δεδομένα τα καλά αποτελέσματα των τραπεζών και των εγχώριων δεικτοβαρών εισηγμένων, η αγορά θα μπορούσε να δει τις 1150 μονάδες το διάστημα 15 – 20/5.

    Στην αντίθετη περίπτωση θα μπορούσαν να δοκιμαστούν οι 1.060 μονάδες.

    Πάντως, με βάση τα αποτελέσματα της Coca Cola ΕΕΕ 1,45% 30,80 , η αγορά έδειξε αντανακλαστικά και σύμφωνα με τους χρηματιστές, το ίδιο παράδειγμα θα μπορούσε να ακολουθηθεί κι ενόψει των μεγεθών Μυτιληναίου ΜΥΤΙΛ 0% 38,20 , ΟΤΕ ΟΤΕ -1,54% 14,06 και Πειραιώς ΠΕΙΡ -0,79% 3,75 .

     Διαβάστε επίσης

    Επ. Κεφαλαιαγοράς (ΗΠΑ): Ενίσχυση της εποπτείας στα hedge funds

    Σε στάση αναμονής για τις αποφάσεις της Fed η Wall Street-Σε θετικό έδαφος οι περιφερειακές τράπεζες μετά το sell-off



    ΣΧΟΛΙΑ