• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Μία αγορά μόνη της η ΔΕΗ

    Wall Street


    Με τις διεθνείς αγορές να διορθώνουν από τα ιστορικά τους υψηλά, καταγράφοντας απώλειες στα όρια του… στατιστικού λάθους, μόλις μερικών δεκαδικών ψηφίων, η αγορά στην Ελλάδα δεν μπορεί να ξεφύγει πάνω από τις 800 μονάδες και στηρίζεται ουσιαστικά σε 2-3 μετοχές, όπως ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, η Μυτιληναίος, η Τέρνα Ενεργειακή και, όποτε έχουν «όρεξη», οι τράπεζες.

    Χρηματιστές αναφέρουν στο mononews.gr ότι πέρα από την πανδημία και τις επιπτώσεις στην οικονομία, το Χρηματιστήριο Αθηνών θα συνεχίσει να βρίσκεται στη «δυσμένεια» και την απαξίωση του διεθνούς κεφαλαίου όσο ανήκει στην κατηγορία των αναδυόμενων αγορών.

    Από το 30% των κεφαλαίων, σύμφωνα με τις καταγραφές του MSCI, που διατίθεται για τα αναπτυσσόμενα χρηματιστήρια, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το ΧΑ παίρνει μόλις ένα μικρό μέρος.

    Σήμερα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας διαπρέπει και πάλι η ΔΕΗ ΔΕΗ -0,53% 11,36 που ενισχύεται πάνω από 2%, στα 8,61 ευρώ, ενώ στα «ραντάρ» των επενδυτών επιστρέφουν η Motor Oil ΜΟΗ 2,79% 27,28 και τα ΕΛΠΕ.

    Για τις τράπεζες, ούτε λόγος να γίνεται πάλι, με τον δείκτη τους να υποχωρεί 1,5%, ενώ η Εθνική ΕΤΕ 2,00% 7,66 και η Eurobank σημειώνουν πτώση πάνω από 1%, η Alpha -0,74% και η Πειραιώς -0,24%.

    Προς νέα ιστορικά υψηλά κινείται η Τέρνα Ενεργειακή, στα 14,24 ευρώ, ενώ οριακές είναι οι μεταβολές στη ΓΕΚ Τέρνα, στα 8,23 ευρώ.

    Νέες πιέσεις στα 26,80 ευρώ για την Coca Cola HBC, στα 1,40 ευρώ για την Ελλάκτωρ, στα 3,58 ευρώ για την ΕΧΑΕ, στα 10,61 ευρώ για τον ΟΠΑΠ και στα 12,67 ευρώ για τον ΟΤΕ.

    Κέρδη για 31 μετοχές και πτώση για 48.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Με το βλέμμα μπροστά!

    AXIA για ΓΕΚ Τέρνα: Η μετοχή δεν αντανακλά τις πραγματικές προοπτικές της εταιρείας -«Διαμάντι του στέμματος» οι ΑΠΕ



    ΣΧΟΛΙΑ