• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Με τις τράπεζες και τη ΔΕΗ οδηγούς προς τις 1.220 μονάδες

    Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς), Φωκίωνας Καραβίας (Εurobank)

    Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς), Φωκίωνας Καραβίας (Εurobank)


    Πλώρη για τις 1.220 μονάδες έχει βάλει η αγορά στην πρώτη μετεκλογική εβδομάδα.

    Οι συναλλαγές ξεπερνούν τα 11,5 εκατ. ευρώ, ενώ ευνοϊκό δείχνει και το κλίμα για σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Υπενθυμίζεται ότι την προσεχή Δευτέρα, οι αγορές θα παραμείνουν κλειστές, λόγω αργίας.

    Υποστηρικτικά στο καλό κλίμα του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.) επιδρούν και τα καλά εταιρικά αποτελέσματα. Καθαρά κέρδη πάνω από 50 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η ΔΕΗ ΔΕΗ -0,71% 11,16 χθες, όταν πριν από πέντε χρόνια έγραφε αρνητικό EBITDA 1 δισ. ευρώ! Κέρδη 1,6% αυτή την ώρα για τη μετοχή στα 9,50 ευρώ.

    Από εκεί και πέρα οι αγοραστές συνεχίζουν στις τράπεζες με την Alpha Bank στο +2,2%, κέρδη 1,2% για την ΕΤΕ, άνοδος 2,2% για την Eurobank ΕΥΡΩΒ 0,50% 2,02 και λιγότερο 0,85% για την Πειραιώς.

    Νέα υψηλά για τη Cenergy CENER 0,76% 8,00 στα 5,49 και πάνω από 1% τα κέρδη, στα 9,40 ενισχύεται η Aegean, στα 5,54 και νέα υψηλά για τη Βιοχάλκο, πάνω από 2,2% τα κέρδη για την Ελλακτωρ, στα 4,92 ευρώ και νέα υψηλά τους για την ΕΧΑΕ, πάνω από 15 τα κέρδη για τα ΕΛΠΕ.

    Άνοδος 1,3% για την Ιντρακάτ, στο 1,934 ευρώ η Ιντρακόμ, 1,8% η άνοδος στη ΜΟΗ ΜΟΗ 0,22% 27,22 πάνω από τα 22 ευρώ το Jumbo ΜΠΕΛΑ 1,03% 29,48 και τα 29,22 ο Μυτιληναίος.

    Σημειώνεται ότι η αγορά σημειώνει πάνω από 6% κέρδη την τελευταία εβδομάδα και σχεδόν 30% από την αρχή του χρόνου, καθώς το αποτέλεσμα της θριαμβευτικής νίκης της Ν.Δ. να καθοδηγεί τους επενδυτές.

    Η αγορά κοιτάζει τις 1.220 μονάδες με στόχο σταθεροποίησης μέχρι τις 25 Ιουνίου μέχρι τις 1.250 μονάδες, «δίνουν» οι χρηματιστές στις τεχνικές τους αναλύσεις.

    Ήδη, η αγορά και η ελληνική οικονομία κάνουν τη διαφορά.

    Η Morgan Stanley σε χθεσινή έκθεσή της εκθειάζει την ελληνική οικονομία και η Moody’s το λέει καθαρά ότι αυτοδυναμία της Ν.Δ. συνιστά θετικό πιστωτικό γεγονός.

    Υπό τα δεδομένα αυτά σε συνδυασμό με την διαφορά των 21 μονάδων που πέτυχε η Ν.Δ. στις εκλογές, είναι θέμα χρόνου για την εδραίωση της αγοράς πιο ψηλά.

    Ταυτόχρονα, η κίνηση που συντελείται στο ταμπλό εδώ και πέντε μέρες δεν είναι μονοκόμματη. Δηλαδή, δεν αφορά μόνο ένα κλάδο, τις τράπεζες. Περνάει και διαχέεται και στις υπόλοιπες μετοχές.

    Autohellas, Aegean, Cenergy, Βιοχαλκο, Κρι – Κρι, Ιντρακόμ, Ιντρακάτ, Τιτάν, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo, Quest, είναι μερικές από τις μετοχές, που οι επενδυτές παίρνουν μαζικά θέση στις τελευταίες συνεδριάσεις.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Τα μυστήρια του ράλι



    ΣΧΟΛΙΑ