• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Με ποια χαρτιά επιχειρείται η ανακατάληψη των 870 μονάδων – Πάρτι στην Lamda

    Οδ. Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development

    Οδ. Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development


    Με την Alpha, την Εθνική, την Lamda, τον Μυτιληναίο και την Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ 0,84% 18,00 επιχειρείται η ανακατάληψη των 870 μονάδων, στην τελευταία μέρα του τρίτου τριμήνου και του 9μήνου.

    Από τις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις, Πλαστικά Θράκης και μεταλλουργικές αποδίδουν περισσότερο από το +0,47% του γενικού δείκτη, ενώ σιγά – σιγά, όπως φαίνεται από το ταμπλό, οι μετοχές πρασινίζουν.

    Μία δύσκολη περίοδος της αγοράς που κράτησε από το τέλος Αυγούστου, μάλλον τελειώνει κι αυτή δεν ήταν άλλη από το κλείσιμο των βιβλίων των αμερικανικών funds.

    Πολλές από τις εντολές πώλησης που βγήκαν το τελευταίο διάστημα συνδέθηκαν με το κλείσιμο των βιβλίων, περίοδος που συνέπεσε με την ανακοίνωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, η οποία σταθεροποιείται προς το παρόν στα επίπεδα των 8 ευρώ με μικρές διακυμάνσεις μέσα στη μέρα.

    Η αβεβαιότητα αυτή, η ανασφάλεια που δημιουργήθηκε, είναι πιθανό να απελευθερώσει την αγορά και η διόρθωση που βγήκε το περασμένο διάστημα να δώσει πάτημα για να νέα ανοδική διαφυγή σχολιάζουν οι αναλυτές οι οποίοι δεν παύουν να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα επίπεδα στήριξης των 850 μονάδων σε πρώτη φάση και των 830 σε δεύτερη.

    Ανοδικά συνεχίζουν στο μεταξύ και σήμερα, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Υπενθυμίζεται ότι η κρίσιμη στήριξη για τον αμερικανικό S&P είναι οι 4.100 μονάδες και για τον γερμανικό Dax oi 14.800.

    Από εκεί και πέρα η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια σε νέα, όπως η πώληση ήδη του 75% των διαμερισμάτων του Marina Tower ενός εκ των projects του Ελληνικού που έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας η Lamda.

    Τα κέρδη ΛΑΜΔΑ 4,39% 6,90 για τη μετοχή ξεπερνούν το 2,%.

    Εντολές κοντά στο 1% βγαίνουν και στον ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ 1,73% 16,43, με το χαρτί να επανέρχεται στα 13,12 ευρώ.

    Κέρδη 1,2% για την Άλφα ΑΛΦΑ 1,29% 1,57στο 1,11 ευρώ, στα 2,41 ευρώ και 1,18% άνοδος για την ΕΤΕ, πάνω από 1% η αντίδραση στη Eurobank και στα 1,39 με κέρδη κάτω από 1% η Πειραιώς.

    Στα 14,45 ευρώ ενισχύεται ο Μυτιληναίος και στα 16,21 ο ΟΤΕ. Κίνηση πάνω από τα 9 ευρώ βγαίνει στη ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, στα 28,50 με μικρό όγκο επιστρέφει η Coca Cola.



    ΣΧΟΛΙΑ