ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Γιάννης Καραμανώλης (Alpha Bank): Στόχος μας η δημιουργία ενός on-stop-shop για την ελληνική ναυτιλία
Σε φουλ ρυθμούς η εβδομάδα που ξεκινάει έχοντας γεγονότα ισχυρού επιχειρηματικού και χρηματιστηριακού αποτυπώματος.
Στις 22 Ιανουαρίου επανεκκινεί η διαπραγμάτευση των μετοχών της Frigoglass οι οποίες ήταν σε αναστολή διαπραγμάτευσης λόγω της συρρίκνωσης του αριθμού των μετοχών της εταιρίας (4:1).
Το μεσημέρι της Τρίτης 23 Ιανουαρίου οι επενδυτές θα εστιάσουν στις ανακοινώσεις του επκαιροποιημένου επιχειρηματικού πλάνου της ΔΕΗ που θα παρουσιαστεί στο Λονδίνο.
Στις 24 Ιανουαρίου ξεκινάει η διαπραγμάτευση των νέων εταιρικών ομολόγων της Autohellas στην Κύρια Αγορά του ΧΑ ενώ ο ΟΔΔΗΧ θα προχωρήσει στην τακτική δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων.
Την Τετάρτη εξάλλου θα διεξαχθεί η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Motor Oil με θέμα την απόκτηση του 25% της Άνεμος. Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου στην Ν. Υόρκη θα λάβει χώρα η επενδυτική ημερίδα των εταιριών του Χ.Α. που διοργανώνεται από την JP Morgan. Την ίδια ημέρα θα ανακοινώσει βασικά μεγέθη χρήσης η Μυτιληναίος.
Τέλος την Παρασκευή η Τράπεζα της Ελλάδος θα ανακοινώσει την εξέλιξη των καταθέσεων και των χορηγήσεων για το μήνα Δεκέμβριο ενώ το βράδυ θα ανακοινωθεί η πρώτη αξιολόγηση του πιστοληπτικού αξιόχρεου της χώρας για το 2024 από την Scope η οποία ήδη έχει τοποθετήσει την Ελλάδα σε επενδυτική βαθμίδα (ΒΒΒ-, σταθερή προοπτική) από τις αρχές Αυγούστου του 2023.
Σήμερα επιστρέφουν στο ταμπλό οι μετοχές της Frigoglass μετά το reverse split. Το νέο σύνολο μετοχών είναι 89,078 εκατ. μετοχές από 356,314 εκατ. μετοχές πριν. Η τιμή εκκίνησης των μετοχών είναι τα 0,2680 ευρώ.
Η Eurobank Equities στο μεταξύ, δίνει τις 1.622 μονάδες ως τιμή στόχο για τον γενικό δείκτη, ήτοι περιθώριο ανόδου 21%.
Κορυφαίες επιλογές Μυτιληναίος με τιμή στόχο τα 45,20 ευρώ ΜΥΤΙΛ 0% 36,70 η ΔΕΗ με τιμή στόχο τα 13 ευρώ ΔΕΗ 0% 11,75 η Πειραιώς με τιμή στόχο τα 4,66 ευρώ ΠΕΙΡ 0,27% 3,74 η Jumbo με τιμή στόχο τα 31,20 ευρώ ΜΠΕΛΑ 0,39% 25,44 και η Τιτάν με τιμή στόχο τα 25,30 ευρώ
Στις 1.343 μονάδες ο γενικός δείκτης με αντίδραση 0,21% και συναλλαγές στα 8,5 εκατ. ευρώ, με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να κινούνται ανοδικά ενόψει ανακοινώσεων Λαγκάρντ μέσα στην εβδομάδα.
Μυτιληναίος, Jumbo, EXAE, Eλλάκτωρ, ΔΕΗ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Βιοχάλκο είναι οι μετοχές που συγκεντρώνουν τα βλέμματα της αγοράς την Δευτέρα. Τα ξένα μέσα αναφέρουν ότι η προσοχή της αγοράς θα εστιαστεί αργότερα μέσα στην εβδομάδα στις ανακοινώσεις της ΕΚΤ.
Νέα υψηλά για τον Μυτιληναίο στα 38,60, στα 25,90 το Jumbo, στα 12,25 ευρώ επιστρέφει η ΔΕΗ.
Υποτονική η πορεία των τραπεζών την Δευτέρα, με την Άλφα στο 1,55 ΑΛΦΑ 0% 1,68 απώλειες στα 6,83 ευρώ για την ΕΤΕ ΕΤΕ 0% 7,87 η οποία προβαίνει σε έκτακτη ομολογιακή έκδοση, στο 1,73 υποχωρεί η Eurobank και αμετάβλητη στα 3,38 η μετοχή της Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,74
Διαβάστε επίσης:
Vanguard: Γιατί αυξάνει τις θέσεις του στα ελληνικά ομόλογα ο επενδυτικός κολοσσός
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ιταλία: «Σαμποτάζ» στους σιδηροδρόμους το σαββατοκύριακο της έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων
- ΑΠΘ: Βρέθηκαν μολότωφ, κοντάρια και ναρκωτικά μετά τα επεισόδια
- Δένδιας από Νέο Δελχί: Στόχος μας οι βαθιές συνεργασίες του ινδικού αμυντικού οικοσυστήματος με το ελληνικό
- Μονακό: Σκέψεις για απεργία από τους παίκτες, συμφωνεί και ο Σπανούλης – Το Πριγκιπάτο προσπαθεί να δώσει λύση
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.