• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Μάχη χαρακωμάτων σε Μυτιληναίο, Aegean, TENEΡΓ

    Ευάγγελος Μυτιληναίος (Mytilineos), Ευτύχης Βασιλάκης (Aegean Airlines), Γιώργος Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Τέρνα Ενεργειακή)

    Ευάγγελος Μυτιληναίος (Mytilineos), Ευτύχης Βασιλάκης (Aegean Airlines), Γιώργος Περιστέρης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Τέρνα Ενεργειακή)


    Aegean και πάλι, Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή, είναι οι… συνήθεις ύποπτοι, που ανθίστανται στο κλίμα διόρθωσης που δείχνει να κατακλύζει την αγορά για μία ακόμα συνεδρίαση.

    Ο τραπεζικός δείκτης για τρίτη συνεχόμενη μέρα κινείται κάτω από τις χίλιες μονάδες και οι εντολές πώλησης με στόχο την κατοχύρωση ρευστότητας δύο συνεδριάσεις πριν από τις εκλογές χαλάει προς ώρας το σενάριο επαναπροσέγγισης νέων υψηλών προς την περιοχή των 1.300 μονάδων.

    Το deal της Ιντεάλ δείχνει τον δρόμο για το τι πρόκειται να ακολουθήσει στη συνέχεια σε άλλους κλάδους, όπως η ενέργεια και οι κατασκευές.

    Από την άλλη, δεν θα πρέπει να αγνοηθεί το γεγονός ότι οι πιέσεις συνεχίζονται και πάλι στο εξωτερικό. Απώλειες για 3η συνεχόμενη ημέρα είδε ο S&P 500, γεγονός που συνέβη μόλις δύο φορές τους τελευταίους 4 μήνες (η ακριβώς προηγούμενη φορά ήταν αρχές Μαΐου).

    Στο εσωτερικό, την επόμενη εβδομάδα, πέραν του εκλογικού αποτελέσματος έχουμε και αποκοπές μερισμάτων σημαντικά δεικτοβαρών εισηγμένων και συγκεκριμένα των ΜΟΗ, ΕΛΠΕ, Mytilineos, Τιτάν, ενώ μετά ακολουθεί και ο ΟΤΕ (5 Ιουλίου).

    Έτσι, οι αγοραστές διατηρούν το πάνω χέρι στην παρούσα φάση, αλλά σταθερά πρέπει να εξετάζουμε και το διεθνές περιβάλλον.

    Σήμερα, έχουμε και τη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας του ΗΒ με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις να μιλούν για αύξηση επιτοκίων κατά 0,25% (4,75%).

    Πέραν αυτού, στο επίκεντρο θα βρεθεί η καταναλωτική εμπιστοσύνη Ιουνίου (αρχική μέτρηση) της Ευρωζώνης, καθώς και τα εβδομαδιαία στοιχεία αγοράς εργασίας και μεταποίηση Μαΐου (Chicago FED) των ΗΠΑ.

    Στις 1.265 μονάδες ο γενικός δείκτης του Χ.Α. με απώλειες 0,55% και συναλλαγές στο πρώτο ημίωρο περί τα 10 εκατ. ευρώ, που σημαίνει ότι το μπες – βγες στην αγορά συνεχίζεται.

    Μικρή η αντίδραση για την Ideal στα 4,90 ευρώ.

    Κατά τα άλλα, μετρημένες στα δάχτυλα την Πέμπτη οι μετοχές που ενισχύονται.

    Τα επίπεδα των 15,10 ευρώ διερευνά ο ΟΤΕ, τα 32,86 ευρώ ο Μυτιληναίος.

    Αμετάβλητη στα 10,78 ευρώ η Aegean ΑΡΑΙΓ -0,98% 12,14 το ίδιο και η ΔΕΗ ΔΕΗ 1,59% 11,48 στα 10,10 ευρώ, η ΕΧΑΕ ΕΧΑΕ 1,77% 5,18 στα 5 ευρώ.

    Κίνηση στα 25 ευρώ για τη Motor Oil.

    Στο +10% και σήμερα η μετοχή της ΑΝΕΚ με την Επιτροπή Ανταγωνισμού να τίθεται υπέρ της συγχώνευσης με την Attica Group, ενώ πάνω από 3% ενισχύεται η Interlife.

    Απώλειες μεγαλύτερες της μίας ποσοστιαίας μονάδας για την Alpha Bank ΑΛΦΑ 1,23% 1,65 την Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,53% 3,98 και την Eurobank ΕΥΡΩΒ 1,51% 2,02 με την έκθεση της Deutsche Bank χθες, να παίζει τον ρόλο της για την τάση στον κλάδο. Υπό έλεγχο η πτώση στην ΕΤΕ, κατά 0,45%.

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΚΤΕΡ: Σε ελεύθερη πτώση η μετοχή… λόγω ΣτΕ και Πάρου

    Mytilineos: Πώς η Avokado θα μειώσει τους λογαριασμούς στην αγορά ενέργειας

    Άδωνις Γεωργιάδης στο mononews: Δεν υπάρχει απολύτως καμία «κρυφή ατζέντα» στην οικονομία

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ