• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Κράτησε Eurobank, Σαράντης, ΤΕΝΕΡΓ, πιέσεις σε ΜΟΗ, ΑΒΑΞ, Ιντρακάτ, Ελλάκτωρ


    Δεν έκανε τη χάρη η αγορά στους αναλυτές που ήθελαν κλείσιμο πάνω από τις 1,385 μονάδες, με τους πωλητές, κυρίως εγχώριας προέλευσης να έχουν και σήμερα το πάνω χέρι.

    Στο εσωτερικό η αυξανόμενη ένταση στο πολιτικό πεδίο προβληματίζει την αγορά.

    Η αγορά έκλεισε στις 1383,69 μονάδες και με πτώση 0,73%, ενώ οι συναλλαγές ήταν σημαντικές, καθώς προσέγγισαν τα 127 εκατ. ευρώ.

    Κι αυτός, όταν στα ξένα χρηματιστήρια φαίνεται ότι το κλίμα γυρίζει προς το καλύτερο.

    Από τα βασικά «θύματα» της πτώσης, η Πειραιώς, που απομακρύνεται από την τιμή του placement των 4 ευρώ, δίνοντας τη δυνατότητα στα ισχυρά χαρτοφυλάκια, κυρίως του εξωτερικού να χτίζουν θέση στη μετοχή σε καλύτερες αποτιμήσεις με στόχο, όταν γυρίσει  το κλίμα στην αγορά, μεγάλη κίνηση αντίδρασης.

    Πωλητές, κυρίως Έλληνες επενδυτές.

    Σε μια σειρά από χαρτιά των μικρότερων κεφαλαιοποιήσεων με πρώτα στη λίστα την Ιντρακόμ, [metoxes  metoxi=ΙΝΤΚΑ]  Ιντρακάτ, [metoxes  metoxi=ΙΝΚΑΤ] Ιντραλότ, [metoxes  metoxi=ΙΝΛΟΤ]  Κρι Κρι, [metoxes  metoxi=ΚΡΙ]  Ελλάκτωρ [metoxes  metoxi=ΕΛΛΑΚΤΩΡ] και Άβαξ. [metoxes  metoxi=ΑΒΑΞ]

    Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι οι μετοχές των τραπεζών, ειδικά σε Άλφα και ΕΤΕ [metoxes  metoxi=ΕΤΕ] στο κλείσιμο βγήκαν αγοραστές.

    Μένει να φανεί, αν οι εντολές αυτές θα παραμείνουν και αύριο στο άνοιγμα.

    Κατά τα άλλα, ξεχώρισε η μετοχή της Aegean [metoxes  metoxi=ΑΡΑΙΓ] που έκλεισε με κέρδη 1,92%, στα 12,23 ευρώ και 226 χιλιάδες τεμάχια, η οποία στο ά 3μηνο μετέφερε 2,9 εκατ. επιβάτες, που σημαίνει αύξηση 11%.

    Αμετάβλητη η μετοχή της Σαράντης [metoxes  metoxi=ΣΑΡ] στα 11,66 ευρώ.

    Πάνω από 1,2% οι απώλειες στην Άλφα, [metoxes  metoxi=ΑΛΦΑ] με την μετοχή στο 1,56 ευρώ και χαμηλό ημέρας στο 1,55 ευρώ.

    Αντιθέτως, οι απώλειες μαζεύτηκαν στην ΕΤΕ, [metoxes  metoxi=ΕΤΕ] η οποία αν και έγραψε χαμηλό στα 6,97 ευρώ έκλεισε πιο πάνω στο 7,08.

    Μικρή η διακύμανση για την Eurobank [metoxes  metoxi=ΕΥΡΩΒ] με τη μόνη από τις τράπεζες που έκλεισε με θετικό πεδίο, στο 1,776 ευρώ και κέρδη 0,65%. Μάζεμα για την Πειραιώς από τα 3,66 ευρώ, με κλείσιμο στα 3,72 και απώλειες 1,27%.

    Επίσης, περιορίστηκαν αισθητά οι απώλειες στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ [metoxes  metoxi=ΓΕΚΤΕΡΝΑ] που έκλεισε με μικρές απώλειες στα επίπεδα των 16,48 ευρώ με περισσότερα από 116 χιλιάδες κομμάτια, σταθερή ενόψει deal στα 18,11 ευρώ η ΤΕΝΕΡΓ, [metoxes  metoxi=ΤΕΝΕΡΓ]  στα 11,25 υποχώρησε η ΔΕΗ [metoxes  metoxi=ΔΕΗ]  με στήριξη στην περιοχή των 11,20 ευρώ και 446 χιλιάδες τμχ., ανεπαίσθητες απώλειες σήμερα και για την Coca Cola, [metoxes  metoxi=ΕΕΕ]  στα 28,36 ευρώ, κάτω από 15 οι απώλειες στα ΕΛΠΕ, [metoxes  metoxi=ΕΛΠΕ] αλλά πτώση 2,17% για την ΜΟΗ, [metoxes  metoxi=ΜΟΗ]  στα 27 ευρώ, νέος γύρος πτώσης για την ΕΥΔΑΠ [metoxes  metoxi=ΕΥΔΑΠ] 1,90%, απώλειες 1,65% για το Jumbo, [metoxes  metoxi=ΜΠΕΛΑ] επικράτηση πωλητών στον Μυτιληναίο [metoxes  metoxi=ΜΥΤΙΛ]  με την μετοχή να υποχωρεί 1,27%, στα 34,12 ευρώ με 297 χιλιάδες κομμάτια, πάνω από 1,1% οι απώλειες για τον ΟΠΑΠ [metoxes  metoxi=ΟΠΑΠ]  στα 16,12 ευρώ με 408 χιλιάδες κομμάτια, γύρισμα στο κόκκινο και για τον ΟΤΕ, [metoxes  metoxi=ΟΤΕ] στα 13,70 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης

    Eurobank Equities για ΟΠΑΠ: Πιο μετρημένη ανάπτυξη, αλλά εξακολουθεί να ποντάρει σε υψηλές επιστροφές στους μετόχους

    Εκτίναξη για χρυσό και ασήμι με το βλέμμα στραμμένο στην ομιλία Πάουελ

    Buy, hold or sell: Άμεση ανάλυση για ΑΛΦΑ και ΕΤΕ



    ΣΧΟΛΙΑ