• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Φοβισμένοι επενδυτές….

    • NewsRoom
    Χρηματιστήριο: Επιστροφή πάνω από τις 900 μονάδες χωρίς τζίρο, με ΕΤΕ, Eurobank, OTE και ΟΠΑΠ


    Με τζίρο να μην  έχει αγγίξει τα 6 εκατ. ευρώ η αγορά κινείται ιδιαίτερα επιφυλακτικά για μια ακόμη συνεδρίαση.

    Ο γενικός δείκτης του ΧΑΑ ενισχύεται στις 544 μονάδες με κέρδη μόλις 0,4%.

    Από τις τράπεζες τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφει η μετοχή της Εθνικής που ενισχύεται πάνω από 3%, ακολουθεί η Alpha με 1,6% και Eurobank και Πειραιώς από 1%.

    Τα νέα που έρχονται από το εξωτερικό είναι απογοητευτικά, ιδιαίτερα η προειδοποίηση του Bill Gates ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να κατεβάσουν ρολά για τις επόμενες 10 εβδομάδες.

    Οι χρηματιστές μιλούν για τεχνική αντίδραση στο Χρηματιστήριο, αλλά ούτε η αντίδραση στον τραπεζικό κλάδο πείθει μετά το τελευταίο διήμερο των ισχυρών απωλειών της τάξης του 13,29% και τους επενδυτές να μην έχουν αντιληφθεί ακόμα τη συνεχή αλλαγή δεδομένων από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

    Ένα καλό νέο που έρχεται από την Ευρώπη και ειδικά από τη Γερμανία είναι η παρέμβαση του Γερμανού ΥΠΟΙΚ Ολαφ Σολτς που κάνει λόγο για τη χορήγηση δανείων από τον ESM λέγοντας ότι δεν χρειαζόμαστε καμία τρόικα.

    Ωστόσο ενδιαφέρουσα είναι η άποψη του Έλληνα ΥΠΟΙΚ  Χρήστου Σταϊκούρα ότι θα υπάρξει συμβιβαστική λύση στην Ευρώπη ακόμη και χωρίς τα corona bonds.

    Αυτό σημαίνει ότι Γερμανία και Γαλλία βρίσκονται πολύ κοντά σε συνεννόηση για τη χρηματοδότηση των χωρών που πλήττονται από τον κορονοϊό.

    Κατά τα άλλα τα μη τραπεζικά blue chips δεν φαίνεται ότι διάγουν και την καλύτερή τους ημέρα με τη μετοχή του ΑΔΜΗΕ να καταγράφει πτώση πάνω από 4% και του ΟΤΕ 2,5%.

    Πλην όμως η μετοχή της Coca Cola ενισχύεται κατά 1,45%, κίνηση στα 2,6% για τη μετοχή της ΔΕΗ, πάνω από 1%  η άνοδος στον ΟΠΑΠ, ανεπαίσθητα κέρδη στα 10,20 για τον Τιτάνα, στα 5,28 ευρώ αντιδρούν τα ΕΛΠΕ και στα 11,48 ευρώ η μετοχή της Motor Oil καταγράφοντας κέρδη από 1,5%, υποτονική αντίδραση για Μυτιληναίο και Jumbo.

    Τέλος ύφεση 10% δείχνουν τα ιστορικά χαμηλά στους δείκτες μεταποίησης σε Γαλλία , Ιταλία, Γερμανία και Ισπανία.



    ΣΧΟΛΙΑ