• Business

    Bill Gates: Lockdown παντού για την αντιμετώπιση της πανδημίας

    • NewsRoom
    Μπιλ Γκέιτς


    Lockdown προτείνει ο Bill Gates για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σε άρθρο του στη WSJ.

    «Παρά την έκκληση από τους ειδικούς της υγείας, κάποιες πολιτείες και κάποια κράτη δεν έχουν προχωρήσει σε πλήρη αποκλεισμό», δηλώνει.

    «Σε κάποιες πολιτείες, οι παραλίες είναι ακόμα ανοικτές, σε άλλα, τα εστιατόρια σερβίρουν ακόμα φαγητό στο τραπέζι. Αυτή είναι μια συνταγή καταστροφής. Επειδή οι άνθρωποι μπορούν να ταξιδέψουν ελεύθερα μεταξύ των πολιτειών, μπορεί και ο κορωνοϊός.

    Εξηγεί ότι μέχρι οι αριθμοί να αρχίσουν να μειώνονται σε όλες τις ΗΠΑ, κάτι που υποστηρίζει ότι θα απαιτήσει 10 εβδομάδες, το lockdown πρέπει να είναι σε ισχύ παντού. Επίσης, επανέλαβε την έκκληση για περισσότερα τεστ, ελπίζοντας ότι το εμβόλιο μπορεί να κατασκευαστεί σε λιγότερους από 18 μήνες.

    Όπως έχουν τώρα τα πράγματα, τουλάχιστον 30 πολιτείες έχουν εκδώσει εντολές να μείνουν οι πολίτες στο σπίτι, θυμίζει το Marketwatch.

    «Δεν υπάρχει στην πραγματικότητα μέση οδός και είναι πολύ σκληρό να πεις στον κόσμο “κοίτα, συνέχισε να πηγαίνεις σε ρεστοράν, να αγοράσεις σπίτια και να αγνοείς τον σωρό των πτωμάτων στη γωνία”», είπε πρόσφατα σε συνέντευξή του.



    ΣΧΟΛΙΑ