• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Επιστροφή στην κανονικότητα με κέρδη στις τράπεζες και τον Δείκτη

    • Contributor
    Χρηματιστήριο: Επιστροφή πάνω από τις 880 μονάδες, με συγχορδία ανόδου από blue chips και small caps


    Εν αναμονή της τηλεδιάσκεψης που θα έχει η διοίκηση της Aegean με τους αναλυτές και την αγορά να επιστρέφει στην κανονικότητα αφού αίρεται η απαγόρευση του short selling,  ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΑ ενισχύεται στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας κατά 1,5% επιστρέφοντας πάνω από 602 μονάδες.

    Στην κανονικότητα επιστρέφουν και κάποια άλλα κρίσιμα οικονομικά μεγέθη όπως το πετρέλαιο το οποίο αγγίζει υψηλά διμήνου στα επίπεδα των 30 δολαρίων.

    Η αγορά προεξοφλεί για την Ελλάδα ότι η πτώση του ΑΕΠ δεν θα είναι τόσο έντονη από τη στιγμή που φαίνεται ότι η κυβέρνηση αντιμετώπισε υπεύθυνα, τόσο την πανδημία όσο και το άνοιγμα της οικονομίας.

    Στο πλαίσιο αυτό βγαίνει αντίδραση πάνω από 2,8% στην Alpha, σχεδόν 3,5% στην Εθνική, πάνω από 4,5% στη Eurobank και 3,2% στη μετοχή της Πειραιώς.

    Η Aegean προσεγγίζει τα 5 ευρώ με κέρδη πάνω από 3%, από της στιγμή που η κυβέρνηση όπως όλα δείχνουν φέρνει νωρίτερα το άνοιγμα του τουρισμού στη χώρα με την αεροπορική να διευρύνει τις πτήσεις της εντός και εκτός Ελλάδας.

    Από εκεί και πέρα η αγορά προεξοφλεί τα καλά αποτελέσματα του ΑΔΜΗΕ, που μαζί με τη Βιοχάλκο, τη ΓΕΚ Τέρνα, την Ελλάκτωρ, τα ΕΛΠΕ και τη Motor Oil καταγράφουν άνοδο πάνω από 1,3%.

    Κίνηση στα 12,20 ευρώ για τον ΟΤΕ και κέρδη σχεδόν 1%, 2,5% πάνω η Μυτιληναίος και 3,7% πάνω η ΔΕΗ.

    Οι συναλλαγές ξεπερνούν τα 4 εκατ. ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ