• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Επικρατούν οι πωλητές στις τράπεζες, γύρισμα της αγοράς και νευρικότητα

    Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς), Φωκίωνας Καραβίας (Εurobank)

    Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ), Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), Χρήστος Μεγάλου (Πειραιώς), Φωκίωνας Καραβίας (Εurobank)


    Κίνηση μέχρι τις 1.060 μονάδες για τον δείκτη και στη συνέχεια γύρισμα σε εντολές πώλησης, ειδικά στις τράπεζες, αλλά και σε άλλα blue chips.

    Ήδη, μεικτές τάσεις επικρατούν και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή όλων στραμμένη στον πληθωρισμό που θα ανακοινωθεί το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) στις ΗΠΑ.

    Με τον δείκτη στις 1.046 μονάδες, οι τράπεζες δέχονται νέες πιέσεις.

    Πτώση 1,96% για την Alpha Bank ΑΛΦΑ 1,89% 1,62 στο 1,17 ευρώ, πάνω από 2% η πτώση στην ΕΤΕ ΕΤΕ 4,23% 8,14 1% οι απώλειες στην Eurobank ΕΥΡΩΒ 0,50% 2,03 και 1,80% στην Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,07% 3,79.

    Στα 18,16 ευρώ υποχωρεί ο ΟΤΕ, περιορίζονται τα αρχικά κέρδη στον ΟΠΑΠ, στα 14,55 ευρώ, απώλειες και για τον Μυτιληναίο, στα 23,38 ευρώ, στη ΜΟΗ, στα 23,12, στα ΕΛΠΕ στα 7,66, στη ΔΕΗ στα 7,98.

    Την Πέμπτη 16/3 συνεδριάζει η ΕΚΤ με τους αξιωματούχους της Τράπεζας να έχουν προαναγγείλει άλλη μια αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης, διαμορφώνοντας το βασικό στο 3,5%, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξει ότι εστιάζει στη μείωση του πληθωρισμού και όχι σε μια τραπεζική κρίση που για την ώρα δεν αγγίζει καθόλου την Ευρώπη.

    Η ΕΚΤ θα συνεχίσει, όπως έχει αναφέρει η Lagarde (επικεφαλής ΕΚΤ), και θα επιμείνει στην πολιτική ελέγχου του πληθωρισμού.

    Εν τω μεταξύ σήμερα 14/3 θα ανακοινωθεί ο πληθωρισμός Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ στις 14:30 ώρα Ελλάδος, ενώ στο εσωτερικό το ενδιαφέρον εστιάζεται στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Εθνικής μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ενώ η διοίκηση θα αναλύσει και το επιχειρηματικό της πλάνο.

    Ακολουθούν αύριο 15/3 τα αποτελέσματα από Alpha Bank, ΟΠΑΠ, Aegean, Autohellas.

    Την Παρασκευή 17/3 θα πραγματοποιηθεί η τριπλή λήξη στα Παράγωγα, η αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE/Russell με την κυριότερη αλλαγή την είσοδο του Τιτάν, ενώ την ίδια ημέρα το βράδυ, θα λάβει χώρα και η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τη Moody’s, η οποία διατηρεί την πιστοληπτική αξιολόγηση τρεις βαθμίδες κάτω από την επενδυτική, στο Ba3 με σταθερές προοπτικές.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ