• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: ΕΛΠΕ και ΜΟΗ πιέζουν τον δείκτη κάτω από τις 850 μονάδες

    Χρηματιστήριο


    Από τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις έρχονται οι βασικοί δείκτες του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, με τον Γενικό Δείκτη να αθροίζει κέρδη 3,33% και τον κλαδικό δείκτη των Τραπεζών κέρδη 8,93%.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις πρόσθεσαν στη συνολική κεφαλαιοποίηση του Χ.Α. 1,8 δισ. ευρώ, έστω και αν η ανοδική κίνηση δεν συμπεριέλαβε όλο το χρηματιστηριακό ταμπλό.

    Ανοδική αντίδραση, στο μεταξύ, προδιαγράφεται και σήμερα από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά το γεγονός ότι μία ακόμα εστία πολέμου φουντώνει στον Καύκασο ανάμεσα σε Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία με ευθεία εμπλοκή του αμερικανικού παράγοντα. Η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί στα 94 δολάρια το βαρέλι.

    Από εκεί και πέρα ο γενικός δείκτης δίνει ένα ακόμα… ντέρμπι κατάκτησης των 850 μονάδων κινούμενος εντός πλαισίου, δηλαδή εντός κινητών μέσων όρων 200 ημερών, με τους αναλυτές να βλέπουν συντήρηση δυνάμεων μεταξύ 820 – 870 μονάδων, εφόσον τα funds δεν έχουν διάθεση να αναλάβουν περαιτέρω ρίσκο στην Ελλάδα.

    Δεν θα πρέπει να αγνοηθεί το γεγονός ότι ήδη η χώρα διάγει προεκλογική περίοδο.

    Στα του ταμπλό, μεικτές κινήσεις στις τράπεζες, ελαφρές απώλειες στην ΕΤΕ στα 3,32 ευρώ, αλλά μικρά κέρδη στην Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 1,83 στα 93 λεπτά, στο 1,11 ανακάμπτει η Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,53% 3,78 και στα 94 λεπτά υποχωρεί η Alpha Bank ΑΛΦΑ 1,29% 1,57.

    Στα 5,40 υποχωρεί η ΔΕΗ ΔΕΗ 1,28% 11,05 εν αναμονή της εκκίνησης του buy back, στα 9,65 υποχωρεί η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

    Νέες απώλειες πάνω από 1,5% για ΕΛΠΕ ΕΛΠΕ 0,12% 8,20 και 2% για τη Μότορ Όιλ ΜΟΗ -1,23% 25,80 με αφορμή την εισφορά αλληλεγγύης των διυλιστηρίων, την οποία εγκρίνει και η ελληνική κυβέρνηση μετά από εισήγηση της Κομισιόν.

    Στα 14,81 ευρώ ενισχύεται ο Μυτιληναίος, στα 15,84 ο ΟΤΕ και κέρδη για ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και Aegean.

    Όπως σημειώνει η Beta Sec., «από το μέτωπο των εταιρικών ανακοινώσεων αποτελεσμάτων εξαμήνου ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα οι δημοσιεύσεις των ΕΛΧΑ (σήμερα μετά το κλείσιμο), της Αegean (Πέμπτη/τηλεδιάσκεψη Παρασκευή) και της ΣΙΔΜΑ (Παρασκευή). Από πλευράς εταιρικών πράξεων, χωρίς το μέρισμα θα διαπραγματεύονται οι μετοχές των ΕΥΑΠΣ (€0,219) και Alpha Αστικά Ακίνητα (€3,42) αύριο Τετάρτη».

    Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου (ημέρα triple witching στην Αγορά Παραγώγων) είναι προγραμματισμένες οι ανακοινώσεις της Moody’s και της DBRS για το ελληνικό αξιόχρεο, ενώ την ίδια μέρα αναμένεται το rebalancing για τους δείκτες FTSE Russell, με τις αλλαγές να ισχύουν από τη συνεδρίαση της 19ης Σεπτεμβρίου.

    Διαβάστε επίσης:

    JP Morgan: Ισχυρό σήμα overweight για όλες τις τράπεζες – Δίνει περιθώρια ανόδου 100% στην Πειραιώς

    Χρηματιστήριο: Γιατί η αγορά ποντάρει στην έκπληξη της DBRS την Παρασκευή

    Πετρέλαιο: Τέταρτη ημέρα ανόδου με φόντο την πτώση του δολαρίου



    ΣΧΟΛΙΑ