• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Μπλοκ αγοραστών στις 830 μονάδες με Μυτιληναίο, ΔΕΗ και Άλφα

    Χρηματιστήριο


    Να μην φύγει κάτω από τις 830 μονάδες το Χρηματιστήριο επιδιώκουν οι χρηματιστές στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας (επόμενη στήριξη στις 818), με ΔΕΗ, Άλφα και Μυτιληναίο, όπως φαίνεται αυτή την ώρα.

    Άλλη μία «διαβολοβδομάδα» ξεκίνησε για τις αγορές και το Χ.Α., καθώς πλέον τίθενται σε αμφισβήτηση οι 830 μονάδες για τον γενικό δείκτη και οι 540 μονάδες για τον τραπεζικό κλάδο.

    Οι εξελίξεις βεβαίως καθορίζονται από το εξωτερικό, με ορόσημο την ερχόμενη Τετάρτη, όπου η Fed καλείται να αποφασίσει έναν ακόμα γύρο αύξησης των επιτοκίων με τους αναλυτές να προβλέπουν αύξηση έως και 1,5% επιπλέον ως το τέλος του χρόνου.

    Πληθωρισμός και αυξήσεις επιτοκίων είναι το κύριο μενού σε συνδυασμό με τις δυσοίωνες προβλέψεις για ύφεση σε Ευρώπη και ΗΠΑ όσο οι χώρες και οι οικονομίες τους μπαίνουν στον χειμώνα και ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται.

    Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. κινούμενος περί τις 832 μονάδες υποχωρεί με παρόμοιο ποσοστό απωλειών σαν κι αυτό στην Ευρώπη, περί το 0,6%.

    Η διαφορά είναι ότι η πτώση στις ξένες αγορές την περασμένη εβδομάδα πλησίασε το 5% και στο Χ.Α. κινήθηκε κάτω από 4%.

    Όπως και να ‘χει, μένει να φανεί τόσο σήμερα όσο και το επόμενο διάστημα το πώς θα τιμολογηθούν οι χρησμοί Moody’s και DBRS που δεν προέβησαν σε καμία προσέγγιση της επενδυτικής βαθμίδας για λογαριασμό της Ελλάδας.

    Το αντίθετο μάλιστα, έκρουσαν το κώδωνα του κινδύνου για χρέους και πολιτική σταθερότητα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη να απευθύνεται σε ένα ακροατήριο περασμένων δεκαετιών μιλώντας για… κρατικοποίηση της ΔΕΗ!

    Jumbo ΜΠΕΛΑ 1,03% 29,48 και Βιοχάλκο μέσα στην εβδομάδα ανακοινώνουν αποτελέσματα, ενώ μένει να φανεί πως θα εξελιχθεί η κόντρα μεταξύ των μελών του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

    Πάντως χθες Κυριακή, μέχρι αργά το βράδυ η κυρία Βασιλική Λαζαζαράκου παρέμενε στο γραφείο της, όπως αναφέρουν πληροφορίες…

    Πιέσεις σε Eurobank ΕΥΡΩΒ 0,50% 2,02 ETE ΕΤΕ 3,31% 7,81 και Πειραιώς (πάνω από 2%), αλλά οριακά θετικό πρόσημο για Alpha Bank.

    Αμετάβλητη στα 5,10 η ΔΕΗ, στα 9,41 ευρώ η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, αλλά απώλειες 1,8% για την Βιοχάλκο, 1,78% για την Aegean.

    Αμετάβλητος ο ΟΠΑΠ, στα 13,12, στα 15,69 μικρές απώλειες ο ΟΤΕ και μικρή αντίδραση στα 14,41 για Μυτιληναίο.

    Στα 17 ευρώ η Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ 0,49% 18,33 και απώλειες 1,7% στα 3,90 για τα Πλαστικά Θράκης ΠΛΑΘ 0% 4,00 μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που εν πολλοίς ήταν αναμενόμενα.

    Διααβάστε επίσης:

    Βουτιά για Bitcoin και Ether: Selloff στα κρυπτονομίσματα εν αναμονή της μεγάλης αύξησης επιτοκίων από τη Fed



    ΣΧΟΛΙΑ