• Cryptocurrencies

    Βουτιά για Bitcoin και Ether: Selloff στα κρυπτονομίσματα εν αναμονή της μεγάλης αύξησης επιτοκίων από τη Fed

    • Bloomberg
    κρυπτονομίσματα

    κρυπτονομίσματα


    Τα κρυπτονομίσματα σημειώνουν νέα βουτιά τη Δευτέρα, παρασυρόμενα από τις σημαντικές πιέσεις που ασκούνται στο Ether καθώς και από την προοπτική ενός παγκόσμιου κύματος νομισματικής σύσφιξης αυτή την εβδομάδα, που θα εκτείνεται από τις ΗΠΑ έως την Ευρώπη.

    Το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονομίσμα παγκοσμίως, υποχώρησε έως και 10,9%, σε χαμηλό δύο μηνών, και διαπραγματεύονταν νωρίτερα στα 1.293,47 δολάρια. Το Bitcoin, με πτώση 7,92%, βυθίστηκε κάτω από τα 19.000 δολάρια.

    Άλλα κρυπτονομίσματα, όπως το XRP, το Avalanche και το Polkadot σημείωσαν μεγαλύτερες απώλειες.

    Το άλμα που κατέγραψε το Ether από τα μέσα Ιουνίου εν αναμονή της αναβάθμισης του blockchain Ethereum ξεφούσκωσε γρήγορα τώρα που το Merge ολοκληρώθηκε. Στο μεταξύ, οι επενδυτές προετοιμάζονται για την αστάθεια που θα προκαλέσει η τεράστια αύξηση των επιτοκίων που αναμένεται αυτή την εβδομάδα από την Fed, για την καταπολέμηση των πιέσεων στις τιμές.

    Ether outperformance cooling as Merge hype fades
    Η υπεραπόδοση του Ether “ξεφουσκώνει” μετά την ολοκλήρωση του Merge

    Η αναβάθμιση του Ethereum — το λεγόμενο Merge — για τη μείωση της χρήσης ενέργειας είναι μια “τεράστια αλλαγή”, αλλά “σε αυτό το πληθωριστικό περιβάλλον τα μάκρο υπερισχύουν των πάντων”, έγραψε σε ένα σημείωμα ο Antoni Trenchev, managing partner του χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων Nexo.

    Αυτό είναι εμφανές στην πίεση που ασκείται σε μια σειρά περιουσιακών στοιχείων: οι παγκόσμιες μετοχές είναι πιο κοντά στο να χάσουν όλα τα κέρδη που κατέγραψαν από το ράλι που σημειώθηκε στα μέσα Ιουνίου, το οποίο για πολλούς ήταν ένα ράλι εν μέσω της bear αγοράς.

    Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ ήταν στο “κόκκινο” τη Δευτέρα, ενώ ο δείκτης του δολαρίου κινήθηκε υψηλότερα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ethereum: Ολοκληρώθηκε το πολυαναμενόμενο Merge, η μεγαλύτερη αναβάθμιση λογισμικού της αγοράς crypto

    Do Kwon: Η κατάρρευση του crypto billionaire και το ένταλμα σύλληψης



    ΣΧΟΛΙΑ