• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Μπαίνουν στο παιχνίδι της αντίδρασης και οι τράπεζες – Εντολές σε ΔΕΗ, Μυτιληναίο, ΤΕΝΕΡΓ

    τραπεζες_Eurobank Equities: Toπ επιλογή η Εθνική Τράπεζα, buy για Πειραιώς, hold για Alpha Bank

    Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Παύλος Μυλωνάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνική Τράπεζας, Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank και Βασίλης Ψάλτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank


    Πάνω από 2,7% τα κέρδη χθες στη Wall και πάνω από 1,7% η αντίδραση την Τρίτη στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.) να έχει προηγηθεί με επιστροφή μετά από 1,5 εβδομάδα άνω των 800 μονάδων και κλείσιμο στις 804.

    Χωρίς αξιόλογες συναλλαγές στη δική μας αγορά, δεν περνάει απαρατήρητη μία διόρθωση, αλλά από την επιθυμητή πλευρά, της ανόδου, για τις ελληνικές μετοχές και το ελληνικό 10ετές που υποχωρεί ακόμα περισσότερο σήμερα, βελτιώνοντας την απόδοση περί το 4,6%, όταν πριν από μία εβδομάδα είχε ξεπεράσει το 5%, έστω και ενδοσυνεδριακά.

    Από τη χθεσινή κίνηση απουσίαζε εμφατική αντίδραση των τραπεζών.

    Ο γενικός δείκτης επιστρέφει στις 815 μονάδες, ξεπερνώντας το σκόπελο των 805 με την επόμενη αντίσταση περί τις 820.

    Δύο στους τρεις επενδυτές, αναφέρουν οι αναλυτές, παίζουν τις αγορές και το Χ.Α. short.

    Είναι πιθανό να βρεθούμε ενώπιον ενός άγριου short squeeze, αφού οι αγορές έχουν διορθώσει εντυπωσιακά πολύ, 27% ο Dax και πάνω από 25% οι αμερικάνικοι δείκτες (σ.σ. έως και την περασμένη Παρασκευή).

    Ίδια τάση ακολουθείται και στην Ελλάδα σε συνδυασμό με την επιφυλακτικότητα των υποψιασμένων που μπορεί να θεωρούν ότι η δεύτερη συνεχόμενη ανοδική αντίδραση μπορεί να υποκρύπτει αντίδραση τύπου αναλαμπής.

    Πάνω από 3% η αντίδραση στην Alpha Bank ΑΛΦΑ -2,40% 1,63 λοιπόν, 2,6% ο τραπεζικός δείκτης στις 526 μονάδες και πάνω από 3% τα κέρδη στην ΕΤΕ ΕΤΕ 2,00% 7,66 1,5% στην Eurobank ΕΥΡΩΒ 2,02% 2,02 και 2,8% στην Πειραιώς ΠΕΙΡ 0% 4,00.

    Από εκεί και πέρα επιστροφή πάνω από τα 17 ευρώ για την Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ -1,04% 18,11 1% αντίδραση ο Μυτιληναίος στα 14,75 ευρώ, 1,4% τα ΕΛΠΕ, 0,9% η αντίδραση στη Μότορ Όιλ και πάνω από 2% τα κέρδη στην Coca Cola.

    Ισχυρή αντίδραση με 2,2% άνοδο η ΔΕΗ ΔΕΗ -0,53% 11,36 και 1,8% η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ενώ ξεχωρίζει με αντίδραση άνω του 3% η Lamda Development ΛΑΜΔΑ -1,56% 6,92.

    Χωρίς μεταβολή η Ιντρακάτ και κέρδη 2,5% για την Aegean.

    Διαβάστε επίσης:

    Δύσκολες ώρες για την Credit Suisse: Μειώνονται οι επιλογές της εν μέσω αναταράξεων στις αγορές



    ΣΧΟΛΙΑ