• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Αποφάσεις ΤΧΣ, αποτελέσματα Alpha και Πειραιώς δοκιμάζουν τα νεύρα της αγοράς

    Wall Street


    Διευρύνονται οι απώλειες στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

    Οι εντολές αγορών στις τράπεζες που βγήκαν στο ξεκίνημα, με εξαίρεση την Πειραιώς, για την οποία είναι μία ακόμα πτωτική συνεδρίαση, γύρισαν σε εντολές πώλησης.

    Σημειωτέον ότι την Τρίτη μετά το κλείσιμο ανακοινώνονται τα αποτελέσματα του 2020 για την Alpha, ενώ μέσα στη μέρα συνεδριάζει το ΤΧΣ α) για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στο CVC και β) για την αύξηση κεφαλαίου και το reverse split της Τράπεζας Πειραιώς.

    Η μέρα έχει πυκνά νέα που άπτονται του τραπεζικού κλάδου.

    Ωστόσο, για πέμπτη συνεχόμενη μέρα, η μετοχή της Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,53% 3,98 βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα». Το ανησυχητικό είναι ότι στην κοντινή λήξη των παραγώγων, τον Ιούνιο, το συμβόλαιο της Πειραιώς υποχωρεί στα 28 λεπτά (!) με 3.500 συμβόλαια να βρίσκονται υπό πώληση.

    Οι πληροφορίες περί κυβερνητικής παρέμβασης για να δοθεί προτεραιότητα στην αύξηση κεφαλαίου και στους υφιστάμενους μετόχους, δεν είναι ικανές, όπως προκύπτει από το ταμπλό, να αναστρέψουν την τάση.

    Η μετοχή υποχωρεί στα 37 λεπτά καταγράφοντας απώλειες πάνω από 13,4%, διακινώντας ως αυτή την ώρα περισσότερα από 12,4 εκατ. τεμάχια.

    Το κλίμα στην αγορά τσακίστηκε. Η μέρα είναι άσχημη και για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όσο οι χώρες, η μία μετά την άλλη, παρατείνουν τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας. Στην Αθήνα, παίζεται το άνοιγμα του λιανεμπορίου ακόμα και για τις 5 Απριλίου.

    Σε κάθε περίπτωση, η στήριξη της αγοράς εντοπίζεται στις 815 μονάδες, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για την τάση.

    Η πτώση στην Alpha ΑΛΦΑ 1,23% 1,65 ξεφεύγει σε 5,5%, η ΕΤΕ υποχωρεί 2,5% και η Eurobank 1,85%.

    Πτώση σχεδόν 3% για την Aegean ΑΡΑΙΓ -0,98% 12,14, όσο εκκρεμούν οι όροι αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που πρέπει να δώσει η διοίκηση.

    Πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα οι απώλειες σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ, ΜΟΗ.

    Λιγότερο από 1% οι απώλειες σε Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, EYΔΑΠ.

    Πάνω από 45 τα κέρδη για Cenergy και ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και λιγότερο, κατά 1%, για την Βιοχάλκο.

    Οι συναλλαγές ξεπερνούν τα 25 εκατ. ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ