• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Αναχώματα από ΕΤΕ και Jumbo

    Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ) - Απόστολος Βακάκης (Jumbo)

    Παύλος Μυλωνάς (ΕΤΕ) – Απόστολος Βακάκης (Jumbo)


    Με Εθνική και Coca Cola, ενώ εντολές βγαίνουν και στον Μυτιληναίο, όπως φάνηκε από τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών, η αγορά στήνει αναχώματα στην περιοχή των 1.281 μονάδων.

    Επίπεδα που είχαν δοκιμαστεί και πριν από δέκα μέρες, με το βλέμμα και την προσοχή των επαγγελματιών της αγοράς να είναι στραμμένα στις διεθνείς εξελίξεις και ειδικά ως προς το τι θα αποφασίσουν οι κεντρικές τράπεζες τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

    Το πιθανότερο σενάριο, αν δεν αποκλιμακωθεί ο πληθωρισμός, είναι να υπάρξει και νέα αύξηση, εκτός του Σεπτεμβρίου, πριν από το τέλος του χρόνου.

    Από εκεί και πέρα, οι αγορές ανησυχούν και μαζί τους οι Έλληνες διαχειριστές, ότι νέα σύννεφα δημιουργούνται πάνω από τα χρηματιστήρια, όπως αυτά που προκαλεί η άνοδος των διεθνών τιμών ενέργειας, διατηρώντας έτσι το γαϊτανάκι του υψηλού πληθωρισμού.

    Το ερώτημα είναι που θα σταματήσουν οι κεντρικές τράπεζες.

    Στις 1.282 μονάδες ο δείκτης, που δείχνει να καλύπτει μέρος των αρχικών απωλειών.

    Ιδιαίτερα κρίσιμη η συνεδρίαση της Παρασκευής που μας πέρασε, αλλά και η σημερινή, σημειώνουν οι αναλυτές.

    Ο Αύγουστος δεν πορεύεται καλά για την αγορά με τις απώλειες ήδη να ξεπερνούν το 3,5%, ενώ στο 2,5% ανήλθαν οι απώλειες για τον γενικό δείκτη μόνο την προηγούμενη εβδομάδα.

     Oι συναλλαγές στα πρώτα 20 λεπτά της σημερινής συνεδρίασης διαμορφώνονται κοντά στα 3,5 εκατ. Ευρώ.

    Πτωτικά ξεκίνησαν και σήμερα οι τράπεζες, αλλά περιορίζοντας τις αρχικές απώλειες με την Άλφα ΑΛΦΑ 1,26% 1,61 σε -0,62%, από απώλειες πάνω από 1% στα πρώτα λεπτά.

    Η ΕΤΕ ΕΤΕ 2,38% 7,74 από αρνητικό πρόσημο στην αρχή περνάει σε κέρδη +0,56%, η Eurobank ΕΥΡΩΒ 1,49% 2,04 όμως, υποχωρεί σε 1,7%, Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,53% 3,80 περιορίζει σε 1% τις απώλειες από 1,6% στην έναρξη.

    Χαμηλότερες αποτιμήσεις λοιπόν, που ενδεχομένως δημιουργούν δέλεαρ ευκαιριών, σχολίαζε χρηματιστή νωρίτερα. Τεχνικά, η στήριξη εντοπίζεται στη ζώνη των 1.275 μονάδων.

    Ανάχωμα στην πτώση φαίνεται να βγαίνει από την Coca Cola ΕΕΕ 1,12% 30,70 που ενισχύεται 1,49%, Jumbo ΜΠΕΛΑ 1,85% 29,72 1,54%, ενώ σε θετικό πρόσημο περνάει και ο Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ 0,05% 38,22

    Νέα μέρα απωλειών για την Βιοχάλκο, την ΔΕΗ, την Ελλάκτωρ, την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ στο -2,1%, την ΕΧΑΕ που υποχωρεί με -1,5%, την Ιντρακόμ με -1,20%.

    Διαβάστε επίσης:

    Jefferies: Οι νέες τιμές στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες μετά το β’ τρίμηνο

    ΗΠΑ: Ποιοι λιανοπωλητές κινούν την οικονομία – «Λάμπει» η Walmart

    DBRS για ελληνικές τράπεζες: Περαιτέρω ενίσχυση της κεφαλαιοποίησης το α’ εξάμηνο (γραφήματα)



    ΣΧΟΛΙΑ