• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Aegean, ΟΠΑΠ και Quest υπεραποδίδουν

    Ευτύχης Βασιλάκης (Aegean), Γιαν Κάρας (ΟΠΑΠ), Θεόδωρος Φέσσας (Quest)

    Ευτύχης Βασιλάκης (Aegean), Γιαν Κάρας (ΟΠΑΠ), Θεόδωρος Φέσσας (Quest)


    Aegean, Quest, ΟΠΑΠ είναι οι μετοχές με εμφατική άνοδο σήμερα, σε ένα χρηματιστήριο που ψάχνει να βρει τον βηματισμό του με ισχυρό το δίλημμα επιστροφής στην τροχιά για τις 1.220 μονάδες.

    Κι αυτό σε μία ακόμα μέρα που οι ευρωπαϊκές αγορές βάφουν τα πρόσημά τους «κόκκινα», με τη Γερμανία να μας θυμίζει ότι η Ευρώπη κινδυνεύει σε ύφεση τη στιγμή που η ΕΚΤ δεν έχει σταματήσει τον χορό αύξησης των επιτοκίων.

    Η Γερμανία βρίσκεται και επισήμως σε ύφεση για δεύτερο συνεχόμενο 3μηνο, 0,5% στο τελευταίο 3μηνο του 2022 και 0,3% στο πρώτο του 2023.

    Όλες οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων ανεβαίνουν. Με εξαίρεση το ελληνικό. Η απόδοσή του ανέρχεται σε 3,85%, όταν το ιταλικό σκαρφαλώνει σε 4,35% και του Ηνωμένου Βασιλείου σε 4,31%. Οι αγορές στην Ευρώπη συνεχίζουν πτωτικά και μαζί τους ακολουθεί το Χ.Α. στα επίπεδα του 1.190 μονάδων με ανεπαίσθητη ποσοστιαία αρνητική μεταβολή 0,1%.

    Την ίδια ώρα η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που θα έχει διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης φέτος, 2,7%. Οπότε, μοιραία, όπως σχολιάζουν παράγοντες της αγοράς, τα διλήμματα ενόψει της νέας κάλπης που θα στηθεί στις 25 Ιουνίου στην Ελλάδα είναι σαφή και αποκτούν επίκαιρο νόημα ως προς την αυτοδυναμία ή ως προς τη ροπή στην ακυβερνησία, αν δεν την πετύχει η Ν.Δ. και «ψαλιδιστεί» η επικράτηση της με την είσοδο στη Βουλή επιπλέον κομμάτων, πέραν των πέντε.

    Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες στο επίκεντρο των επενδυτών

    Προς το παρόν, την απάντηση δίνει πάλι η αγορά. Οι επενδυτές στρέφονται και πάλι στον τραπεζικό κλάδο με ΕΤΕ ΕΤΕ -1,43% 7,56 και Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 2,01 να σημειώνουν άνοδο, ανεπαίσθητες απώλειες 0,07% η Πειραιώς ΠΕΙΡ -3,08% 3,78 και κέρδη 0,41% για την Alpha Bank ΑΛΦΑ -1,85% 1,59.

    Στα 9,35 σταθεροποιητικά η ΔΕΗ, σούπερ άνοδος και σήμερα 3,41% για τη μετοχή της Aegean ΑΡΑΙΓ 1,94% 12,60 στο όνομα της εξάσκησης των warrants του Δημοσίου και της επιστροφής στα μερίσματα.

    Ισχυρά κέρδη για τον ΟΠΑΠ που οδηγούν σε άνοδο 1,5%, αλλά και κέρδη πάνω από 3% για την Quest μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα α’ 3μήνου.

    Στα 28,66 ευρώ ενισχύεται ο Μυτιληναίος, +4,17% ο Σαράντης και οριακά κέρδη για τον Φουρλή.

    Διαβάστε επίσης:

    Aegean: Τι συμβαίνει με το παράγωγο και γιατί ο Ευτύχης Βασιλάκης βιάζεται να πληρώσει τα warrants στο Δημόσιο



    ΣΧΟΛΙΑ