• Σχόλιο Αγοράς

    Άσχημο κλίμα στις ξένες αγορές και το Χρηματιστήριο Αθηνών-Ξεχωρίζει ο ΟΤΕ


    Και πάλι πίσω στη στήριξη των 910-911 μονάδων ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου με τις συναλλαγές πάνω από τα 16 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 5 εκατ. ευρώ έχουν γίνει στο ΟΤΕ στο απόηχο των πολύ θετικών αποτελεσμάτων της απελθούσας χρήσης.

    Σημειωτέων ότι σε αρνητικό πρόσημο κινούνται σήμερα και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να αποδίδουν τα αίτια της πτώσης στο κοροναϊό.

    Εντύπωση προκαλεί για μια ακόμη συνεδρίαση η μετοχή του Μυτιληναίου που πλέον υποχωρεί κάτω και από τα 9 ευρώ, κάτι το οποίο έχει επισημαίνει το mononews εδώ και μέρες περί ύπαρξης συγκεκριμένου πωλητή.

    Απώλειες για τον ΟΠΑΠ στα 11,94 ευρώ, τον ΑΔΜΗΕ στα 2,68, τη ΔΕΗ στα 4,19 την Coca Cola η κεφαλαιοποίηση της οποίας ξεπερνά 12,56 δισ. ενώ ο αδύναμος κρίκος στη αγορά και σήμερα είναι ο τραπεζικός κλάδος.

    Αμετάβλητη μένει η μετοχή της Alpha Bank και της Πειραιώς, οριακά κέρδη για τη Eurobank και απώλειες για τη μετοχή της Εθνικής.

    Σημειωτέων ότι λίγο νωρίτερα δύο αμερικανικοί οίκοι η JP Morgan και η Bank of America δημοσιοποίησαν εκθέσεις τους για τον ΟΤΕ συστήνοντας αγορά. Όμως η μετοχή του οργανισμού ενισχύεται μόλις κατά 0,35% στα 14,17 ευρώ.

    Τέλος σε ότι αφορά στη διαμόρφωση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διατηρείται σταθερά κάτω από 1%, για την ακρίβεια στο 0,95% όταν τα ιταλικά διαμορφώνονται στο 0,92%. Πάντως και τα μηνύματα που έρχονται από τη Wall Street δείχνουν ότι σήμερα δεν θα είναι μια καλή ημέρα για τις αγοράς αφού τα futures δείχνουν πτώση.



    ΣΧΟΛΙΑ