• Σχόλιο Αγοράς

    Απώλειες στο άνοιγμα της Wall Street – Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα και το νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Με απώλειες άνοιξε τη συνεδρίαση η Wall Street την Τρίτη με τους επενδυτές να έχουν στραμμένα τα βλέμματα στα εταιρικά αποτελέσματα και τις εξελίξεις γύρω από το νέο προτεινόμενο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

    Από τις εταιρείες του Dow Jones, η Pfizer ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη και πωλήσεις, αναθεωρώντας ανοδικά τις προβλέψεις της για το 2020, ενώ και η Raytheon Technologies κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών τόσο στα κέρδη όσο και στα έσοδα. Αντίθετα, χειρότερα των εκτιμήσεων ήταν τα αποτελέσματα της 3M αλλά και της McDonald’s.

    Όσον αφορά το νέο προτεινόμενο πακέτο στήριξης, οι Ρεπουμπλικανοί παρουσίασαν την πρότασή τους ύψους κοντά στο 1 τρισ. δολάρια στη Γερουσία, ωστόσο παραμένουν ακόμα διαφορές με τους Δημοκρατικούς. Και οι δύο πλευρές πάντως συμφωνούν με την ανάγκη για το νέο πακέτο στήριξης.

    Σε αυτό το κλίμα, και ενώ συνεχίζεται η ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στον κόσμο, ο Dow Jones κινείται στο άνοιγμα της συνεδρίασης με απώλειες 0,4% στις 26.478,25 μονάδες, ο  S&P 500 βρίσκεται στις 3.231,17 μονάδες με πτώση -0,25% και ο  Nasdaq στις 10.480,45 μονάδες με απώλειες  -0,53%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones τη  μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει η Pfizer (3,32%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφει αυτή την ώρα η μετοχή της 3M (-5,19%).



    ΣΧΟΛΙΑ