• Σχόλιο Αγοράς

    Άνοδο δείχνουν τα futures της Wall Street, για κέρδη οδεύει ο Αύγουστος

    • NewsRoom


    Ανοδικά είναι τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street, με τον S&P 500 αλλά και τον Nasdaq, να οδεύουν στην καλύτερη επιστροφή Αυγούστου από την δεκαετία του 1980 και μάλιστα εν μέσω κρίσης που επηρέασε αρνητικά την αμερικανική αγορά. Τον Αύγουστο, μήνας ο οποίος σημαδεύτηκε τόσο από την κρίση της πανδημίας όσο και από τις σινοαμερικανικές σχέσεις, και οι τρεις δείκτες έχουν κερδίσει τουλάχιστον 7%, συνεχίζοντας την παράδοση που λέει ότι ο Αύγουστος είναι ο πιο «κερδοφόρος» μήνας πριν από εκλογές.

    Την Παρασκευή, τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq έκλεισαν σε νέα ιστορικά υψηλά, ενώ και ο Dow Jones βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στο να επιτύχει νέο ρεκόρ. Σημαντική ώθηση έδωσαν οι τεχνολογικές μετοχές οι οποίες ανέβηκαν μετά από τα στοιχεία για την επιστημονική έρευνα στη μάχη κατά της πανδημίας αλλά και δηλώσεις του επικεφαλής της FED, Τζερόμ Πάουελ. Συγκεκριμένα, στην προτελευταία συνεδρίαση του Αυγούστου, ο Dow Jones έκλεισε στις 28.653,87 μονάδες με άνοδο 0,57%, ο S&P 500 στις 3.508,01 μονάδες με άνοδο 0,67% και ο Nasdaq στις 11.695,63 μονάδες με άνοδο 0,60%.

    Οι δείκτες S&P 500 και Nasdaq στοχεύουν στο καλύτερο γύρισμα του Αυγούστου από το 1984, με πολλά από τα κέρδη να έρχονται από την αισιοδοξία που υπάρχει για εμβόλια και θεραπείες που θα καταπολεμήσουν την πανδημία.

    Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μείωσε τα επιτόκια στο μηδέν και ξεκίνησε ένα πρόγραμμα αγοράς περιουσιακών στοιχείων αορίστου χρόνου για τη στήριξη της οικονομίας μέσω της πανδημίας του ιού κορονοϊού ενώ την περασμένη εβδομάδα, η Federal Reserve καθόρισε ένα πλαίσιο πολιτικής για τον πληθωρισμό που θα διατηρούσε τα επιτόκια χαμηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

    Στα μάκρο, ο όμιλος Berkshire Hathaway του Warren Buffett, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι είχε αποκτήσει μερίδια άνω του 5% σε πέντε από τις κορυφαίες εμπορικές εταιρείες της Ιαπωνίας. Αυτές οι εταιρείες είναι οι Itochu Corp., Marubeni Corp., Mitsubishi Corp., Mitsui & Co. και Sumitomo Corp και πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχει κάνει ο Buffett στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας.

    Στο κλίμα αυτό, τα futures του Dow Jones κερδίζουν ήπια 15 μονάδες, ή στο 0,05% και τα μελλοντικά συμβόλαια του S&P 500 επίσης κερδίζουν 4,10 μονάδες στο 0,11%. Τα μελλοντικά συμβόλαια του τεχνολογικού Nasdaq είναι στις 12.016 μονάδες, στο +0,21%.

    
    



    ΣΧΟΛΙΑ