• Σχόλιο Αγοράς

    Ανοδικό άνοιγμα για τη Wall Street – Ισχυρή άνοδος για Tesla και κατασκευαστές ημιαγωγών

    • NewsRoom
    Wall Street


    Προσπάθεια να διατηρηθεί σε ανοδικό έδαφος επιχειρεί στο άνοιγμα της Δευτέρας η Wall Street, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις νέες δηλώσεις των αξιωματούχων της FED, εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό του Δεκεμβρίου την ερχόμενη Πέμπτη.

    Ειδικότερα, λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας από το άνοιγμα της Wall Street, o Dow Jones ενισχύεται στις 33.810,95 μονάδες με κέρδη 0,54%, ο S&P 500 κινείται στις 3.930,48 μονάδες με άνοδο 0,91% ενώ ο Nasdaq στις 10.733,96 μονάδες με άνοδο 1,56%.

    Οι βασικοί δείκτες σημείωσαν το πρώτο ράλι της χρονιάς την περασμένη Παρασκευή, παίρνοντας στήριξη από την έκθεση για τη μισθοδοσία των μη γεωργικών προϊόντων του Δεκεμβρίου, η οποία έδειξε πως οι μισθοί αυξήθηκαν πιο αργά από το αναμενόμενο, σημειώνοντας άνοδο 0,3%, την ώρα που οι οικονομολόγοι ανέμεναν 0,4%. Τα δεδομένα για τις μισθοδοσίες, σε συνδυασμό και με τα στοιχεία που δείχνουν μια συρρίκνωση στον τομέα των υπηρεσιών, έδωσαν ελπίδες στους επενδυτές πως η κατανάλωση – και κατά συνέπεια και ο πληθωρισμός – μπορεί να αρχίσει να υποχωρεί με λίγο ταχύτερο ρυθμό, οδηγώντας πιο γρήγορα την FED σε ολοκλήρωση της πολιτικής σύσφιξης.

    Με την ισχυρή άνοδο της περασμένης Παρασκευής, οι βασικοί δείκτες κατάφεραν να ολοκληρώσουν με κέρδη την πρώτη εβδομάδα του χρόνου.

    Οι επενδυτές αναμένουν πάντως μέσα στην ημέρα τα στοιχεί για την καταναλωτική πίστη, όπως επίσης και τη συνέντευξη της προέδρου της FED San Francisco  Mary Daly στην Wall Street Journal και την ομιλίας του προέδρου της FED Atlanta, Raphael Bostic. Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένονται τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Δεκεμβρίου, με τους αναλυτές να αναμένουν υποχώρηση στο 6,5% από 7,1% τον Νοέμβριο. Τέλος, την Παρασκευή αρχίζει ο νέος κύκλος εταιρικών αποτελεσμάτων,  με τις μεγάλες τράπεζες να είναι οι πρώτες που έχουν προγραμματίσει τις αναφορές του για το σύνολο του 2022.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, ξεχωρίζει θετικά στο άνοιγμα η Salesforce, με άνοδο άνω του 4%. Εκτός Dow Jones, το ράλι της Παρασκευής συνεχίζει η μετοχή της Tesla, η οποία κινείται αυτή την ώρα με άνοδο άνω του 7%, σημειώνοντας μάλιστα την καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του S&P 500. Ισχυρή άνοδο καταγράφουν και οι μετοχές των μεγάλων εταιριών του κλάδου των κατασκευαστών ημιαγωγών και ολοκληρωμένων κυκλωμάτων, με την Advanced Micro Devices  να κινείται στο +7% και την NVIDIA στο +6,5%.



    ΣΧΟΛΙΑ