• Σχόλιο Αγοράς

    Ανάκαμψη για τη Wall Street με πρωταγωνίστρια ξανά τη μετοχή της Moderna

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Στα κέρδη επέστρεψαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, μαζεύοντας ένα μέρος των ισχυρών απωλειών της Παρασκευής, με το ενδιαφέρον πάντως να παραμένει γύρω από τις εξελίξεις για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον.

    Ο Dow Jones έκλεισε στις 35.135,94 μονάδες με άνοδο 0,68%, ο S&P 500 στις 4.655,27 μονάδες με κέρδη 1,32%, ενώ ο Nasdaq στις 15.782,83 μονάδες με άνοδο 1,88%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Salesforce (4,41%), UnitedHealth (2,75%) και Intel (2,50%). Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι Merck (-5,35%), Walmart (-1,57%) και Caterpillar (-1,41%).

    Μεγάλη πρωταγωνίστρια για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση ήταν η μετοχή της Moderna, κλείνοντας με νέα άνοδο 11,80%. Η μετοχή είχε σημειώσει ισχυρή άνοδο και την Παρασκευή, μετά την είδηση για τον εντοπισμό της Παραλλαγής Όμικρον και τις διαβεβαιώσεις της πως είναι έτοιμη για να αλλάξει το εμβόλιό της ώστε να  μπορέσει να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα.

    Από την άλλη, πτώση 2,66% σημείωσε η μετοχή της Twitter ύστερα από την απόφαση του Jack Dorsey να αποχωρήσει από τη θέση του CEO. Ο Dorsey θα αντικατασταθεί από τον CTO του Twitter, Parag Agrawal. Η απόφαση για την έξοδο του Dorsey ήρθε καθώς ταυτόχρονα ήταν και CEO στην εταιρεία ψηφιακών πληρωμών  Square. Η μετοχή της Square έκλεισε στο +0,34%.

    Η αγορά αναμένεται το επόμενο διάστημα να στρέψει σταδιακά το ενδιαφέρον της, πέρα από τα ζητήματα της πανδημίας, και σε ένα πλήθος από μακροοικονομικά στοιχεία που αναμένονται μέσα στην εβδομάδα όπως οι μεταποιητικοί δείκτες PMI και τα στοιχεία για την απασχόληση και τον δείκτη καταναλωτικού κλίματος.



    ΣΧΟΛΙΑ