• Σχόλιο Αγοράς

    Άλμα 3% για τις τιμές του πετρελαίου

    φωτογραφία από πεδίο εξόρυξης πετρελαίου το ηλιοβασίλεμα


    Ισχυρά ανοδικά κινήθηκαν την Πέμπτη οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ δήλωσε την Τετάρτη πως τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, καθώς τα διυλιστήρια ενίσχυσαν τη δραστηριότητα ως απάντηση στην αναμενόμενη αύξηση της εποχικής ζήτησης βενζίνης. Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 500.000 βαρέλια.

    Ειδικότερα, το συμβόλαιο παράδοσης Ιουλίου του West Texas Intermediate έκλεισε με άνοδο 3,4% φθάνοντας στα 114,09 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

    Το συμβόλαιο παράδοσης Ιουλίου του Brent διαμορφώθηκε στα 117,40 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, με άνοδο 3%.

    Η βενζίνη Ιουνίου στο Nymex σημείωσε άνοδο 1,2% στα 3,877 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης Ιουνίου κέρδισε 2,6% και έκλεισε στα 3,968 δολάρια το γαλόνι. Το συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου Ιουνίου στις ΗΠΑ σημείωσε άνοδο 0,7% στα 8,908 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

    Εν τω μεταξύ, οι απαιτήσεις της Ουγγαρίας για την αναβάθμιση της ενεργειακής της υποδομής παραμένουν εμπόδιο για τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού αργού. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες προσβλέπουν σε μια σύνοδο κορυφής στο τέλος του μήνα για να υπάρξει λύση στο αδιέξοδο.

    Βοήθεια στην αγορά του πετρελαίου έδωσε και η ανάκαμψη που παρατηρείται για δεύτερη ημέρα στη Wall Street, μετά και τις χθεσινές δημοσιοποιήσεις των πρακτικών της FED.



    ΣΧΟΛΙΑ