• Σχόλιο Αγοράς

    Αύξησε τα short στη Eurobank η Lansdowne


    Μία μέρα μετά την κατάρρευση των τραπεζικών μετοχών (3 Οκτωβρίου) και ενώ οι τραπεζικές μετοχές βρίσκονται κοντά στα χαμηλά όλων των εποχών, το αγγλικό fund Lansdowne Partners (UK) LLP αύξησε και άλλο τη θέση short στη μετοχή της Eurobank κατά 7,3% ή στο 1,17% επί των μετοχών σε κυκλοφορία της Τράπεζας.

    Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη, οι τραπεζικές μετοχές έκαναν rebound μετά το ισχυρό sell off της Τετάρτης, με τη μετοχή της Eurobank να κλείνει 8,57% υψηλότερα στα στα 0,5830 ευρώ.

    Να σημειωθεί, επίσης, ότι όπως είχε γράψει το mononews.gr, το sell off της Τετάρτης φαίνεται να πυροδότησαν oι «καυτές» αναφορές που φέρεται να έκανε σε επενδυτικό συνέδριο υψηλόβαθμο στέλεχος της Lansdowne, και συγκεκριμένα ο George Gregan. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη βρετανική πρωτεύουσα, το στέλεχος του fund που διατηρεί θέσεις short καιρό τώρα σε ελληνικές μετοχές υποστήριξε ότι οι ελληνικές τράπεζες αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα και σύντομα η κατάστασή τους θα φτάσει στο απροχώρητο.

    Κατά μία εκδοχή, το στέλεχος του fund υποστήριξε ότι οι ελληνικές τράπεζες θα «σκάσουν».

    Για όλες αυτές τις αναφορές, έγιναν κοινωνοί οι διαχειριστές μεγάλων χαρτοφυλακίων που εδρεύουν στη βρετανική πρωτεύουσα, με συνέπεια να ακολουθήσει μπαράζ πωλήσεων.



    ΣΧΟΛΙΑ