• ΑΓΟΡΕΣ

    Στο Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου προσφεύγει η Κίνα κατά των ΗΠΑ

    • NewsRoom


    Η Κίνα προσέφυγε εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου για τους εισαγωγικούς δασμούς που επέβαλαν οι ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να επιβάλλουν από χθες (1-9-2019) δασμούς της τάξεως του 15%  σε διάφορα κινεζικά προϊόντα όπως είδη υποδημάτων, ρολογιών και τηλεοράσεων. Αυτό ήταν ως αντίποινα στη νέα επιβολή δασμών στο πετρέλαιο των Ηνωμένων Πολιτειών από τη Κίνα.

    Το Πεκίνο έχει ανακοινώσει με τη σειρά του πως επιβάλλει ως αντίποινα, δασμούς ύψους 75δισ δολαρίων στις αμερικανικές εισαγωγές, μεταξύ των οποίων δασμούς 25% σε αμερικανικά αυτοκίνητα και τον αμερικανικό πετρέλαιο. Οι νέοι δασμοί της Κίνας θα είναι σε δύο δόσεις με τους πρώτους να τίθενται σε ισχύ από χθες, ενώ οι υπόλοιποι από τις 15 Δεκεμβρίου, όταν θα τεθεί σε ισχύ και το δεύτερο κύμα των αντίστοιχων αμερικανικών δασμών.

    Αυτός ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας θα έχει σαφές αντίκτυπο στη παγκόσμια οικονομία καθώς μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη.

    «Η οικονομική αβεβαιότητα θα συνεχίσει να κυριαρχεί στην ατζέντα της αγοράς πετρελαίου καθώς θα τεθούν σε ισχύ τα νέα εμπορικά μέτρα των ΗΠΑ και της Κίνας», δήλωσε ο Harry Tchilinguirian, επικεφαλής της στρατηγικής των αγορών βασικών προϊόντων στην BNP Paribas SA.

    Η ενίσχυση των φόβων για ύφεση οδηγεί τους επενδυτές σε ασφαλή ομόλογα, όπως ο χρυσός.



    ΣΧΟΛΙΑ