• ΑΓΟΡΕΣ

    Στο επίκεντρο οι τραπεζικές μετοχές παραμονή MSCI. Έντονη μεταβλητότητα στις Intralot, Intracom


    Σημαντική άνοδο καταγράφουν οι μετοχές των τραπεζών στη συνεδρίαση της Πέμπτης, προτελευταία συνεδρίαση για το μήνα και παραμονή του Rebalancing των δεικτών MSCI.

    Η μετοχή της Eurobank ηγείται της ανόδου με κέρδη 4,79% και ακολουθεί η Alpha Bank (+2,8%), ΕΤΕ (+2,11%) και Τρ. Πειραιώς. Alpha Bank και ΕΤΕ ανακοινώνουν αποτελέσματα 9 μήνου μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης ενώ η Τρ. Πειραιώς αύριο Παρασκευή.

    Θετικό το πόρισμα της Moodys, για το σχέδιο που προωθεί η Τράπεζα της Ελλάδος για την εξυγίανση των τραπεζών από τα NPE. Συγκεκριμένα, ο οίκος αξιολόγησης  αναφέρει ότι η πρόταση είναι πιστωτικά θετική για τις τράπεζες καθώς θα βελτιώσει την ποιότητα ενεργητικού καθώς και την ποιότητα της κεφαλαιακής βάσης των τραπεζών εξαιτίας της μικρότερης συμμετοχής του DTC.

    Eκτός τραπεζών, ανοδικά κινείται και η μετοχή της Grivalia, σημειώνοντας άνοδος 2,19%. Λογιστικά η «συνθετική» Eurobank είναι πιο φθηνή από την Eurobank στο ταμπλό. Δηλαδή αν κάποιος θέλει να αποκτήσει τη μετοχή της Eurobank κερδίζει μέσω της αγοράς της Grivalia δεδομένου ότι θα διακρατήσει τη μετοχή μέχρι τον Απρίλιο του 2019 όπου θα μετατραπούν οι μετοχές σε Eurobank (1:15.8).

    Σε θετική τροχιά και οι Coca Cola, Motor Oil, ΔΕΗ και Bιοχάλκο. Στον αντίποδα οι μετοχές των ΟΛΠ (-2,83%), ΓΕΚΤΕΡΝΑ (-0,95%) και Μυτιληναίου (-1,04%).

    Έντονη μεταβλητότητα για τις μετοχές του ομίλου Κόκκαλη. Η Intralot άνοιξε στο +16,4% για να βρεθεί λίγο αργότερα στο -0,53% ενώ η Intracom από +6,36% βρέθηκε στο -5,45%. Στις 11.20 ώρα Ελλάδος, η Intralot κατέγραφε άνοδο 12,96% και η Intracom +6,36%.

    Ανακάμπτει και η τιμή του ομολόγου της Ιntralot λήξης 2024, με την τιμή να διαμορφώνεται στα 64,68 ευρώ (+1,71%).

    Σχολιάζοντας την «υπερβολική πτώση της τιμής της μετοχής της κατά την τελευταία ώρα της συνεδρίασης της 28ης Νοεμβρίου 2018«, η INTRALOT διευκρινίζει σήμερα ότι «αυτή δεν δικαιολογείται από κάποια αρνητική επιχειρηματική εξέλιξη ή άλλο γεγονός σε γνώση της εταιρείας και κατά την εκτίμησή μας οφείλεται σε ανυπόστατες φήμες.»

    Η συναλλακτική δραστηριότητα είναι χαμηλή και διαμορφώνεται στα 5,6 εκατ. ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ