• Business

    Berkshire Hathaway: Ρευστότητα ρεκόρ στα 188,99 δισ. δολάρια στο πρώτο τρίμηνο

    Γουόρεν Μπάφετ, επενδυτής

    Γουόρεν Μπάφετ, επενδυτής


    Εντυπωσιακή ρευστότητα κατέγραψε στο πρώτο τρίμηνο η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ,  φτάνοντας στο νέο ιστορικό υψηλό των 188,99 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έναντι 167,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων του τετάρτου τριμήνου, ξεπερνώντας άνετα τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 170 δισ. δολάρια.

    Η επενδυτική εταιρεία κατέγραψε επίσης αύξηση 39% των λειτουργικών κερδών σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2023, στα 11,22 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Η εταιρεία είδε μια αύξηση κατά 185% σε ετήσια βάση της ασφαλιστικής αναδοχής, στα 2,598 δισεκατομμύρια δολάρια, από 911 εκατομμύρια δολάρια πέρσι. Τα έσοδα από ασφαλιστικές επενδύσεις αυξήθηκαν επίσης κατά 32% σε περισσότερα από 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Η σιδηροδρομική επιχείρηση της Berkshire κατέγραψε κέρδη 1,14 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ελαφρώς μειωμένα σε σχέση με πέρσυ.

    Οι ενεργειακές επιχειρήσεις κατέγραψαν κέρδη 717 εκατομμύρια δολάρια, από 416 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι.

    Τα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου μειώθηκαν κατά 64% στα 12,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Η ρευστότητα της εταιρείας έφτασε στο νέο ιστορικό υψηλό των 188,99 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έναντι 167,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων του τετάρτου τριμήνου.

    Στα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, η Berkshire Hathaway ανέφερε ότι η αξία της συμμετοχής της στην Apple ανέρχεται σε 135,4 δισ. δολάρια, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 790 εκατομμύρια μετοχές, περιορίζοντας το μερίδιό της κατά 13% στην εταιρεία.

    Διαβάστε επίσης

    Γουόρεν Μπάφετ: Οι φόροι στις ΗΠΑ είναι πιθανό να αυξηθούν για να περιοριστεί το ομοσπονδιακό έλλειμμα

    J.P. Morgan, Citi & Jefferies για Εθνική Τράπεζα: «Ανεβαίνει» η τιμή στόχος σε υψηλότερα επίπεδα

    Ελαιόλαδο: Γιατί εκτοξεύτηκε η τιμή του «χρυσού υγρού» – Φόβοι για επισιτιστική ανασφάλεια



    ΣΧΟΛΙΑ