• ΑΓΟΡΕΣ

    Συνεχίζεται η πτώση για τις ασιατικές αγορές


    Έπειτα από τη χειρότερη εβδομάδα που κατέγραψε η Wall Street από το Μάρτιο, η σύλληψη της οικονομικής διευθύντριας της Huawei εξακολουθεί να βαραίνει το κλίμα στα χρηματιστήρια της Ασίας, με όλες τις αγορές της να υποχωρούν κατά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας.

    Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η Κίνα κάλεσε τον Αμερικανό πρεσβευτή στο Πεκίνο να ζητήσει την ακύρωση του εντάλματος σύλληψης. Το Πεκίνο απείλησε επίσης τον Καναδά με “σοβαρές συνέπειες” μετά τη σύλληψη της  Meng Wanzhou στο Βανκούβερ, γεγονός που υποδεικνύει ότι οι εντάσεις εξαπλώνονται στις σχέσεις και άλλων χωρών με την Κίνα. Από την πλευρά της η εταιρία, η οποία λέει ότι δεν γνωρίζει καμιά παραβίαση εκ μέρους του στελέχους της, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί την ακρόαση που συνεχίζεται σήμερα. “Έχουμε κάθε εμπιστοσύνη ότι το καναδικό και αμερικανικό νομικό σύστημα θα φτάσουν στο σωστό συμπέρασμα”, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της το Σάββατο.

    Tη Δευτέρα, o Topix Composite της Ιαπωνίας υποχώρησε κατά 1,9 τοις εκατό σε χαμηλό έξι εβδομάδων, καθώς ο τομέας της τεχνολογίας υποχώρησε 2,4% και ο βιομηχανικός κατά 2%. Αυτές οι απώλειες ακολούθησαν μια αναθεωρημένη εκτίμηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της Ιαπωνίας για το τρίτο τρίμηνο, που έδειξε ότι η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 2,5%, νούμερο υψηλότερο από την πρόβλεψη αναλυτών για 1,9% συρρίκνωση.

    Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρούσε κατά 1,40%, ενώ στην Κίνα ο Shanghai Composite ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του στις 2.584,58 μονάδες (-0,82%). Τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν το Σαββατοκύριακο, έδειξαν ότι η αύξηση των τιμών καταναλωτή στην Κίνα επιβραδύνθηκε κατά 2,2% ετησίως τον Νοέμβριο από 2,5% τον προηγούμενο μήνα, υποτιμώντας τις προβλέψεις. Η ανάπτυξη των εξαγωγών επιβραδύνθηκε επίσης σε 5,4% ετησίως, από 15,6% τον Οκτώβριο.

    Ο Kospi έκλεισε στο -1,06% και ο Sensex κατέγραφε απώλειες -1,54%.

    Ο ASX στο Σίδνεϊ έκλεισε στις 5.552,50 μονάδες (-2,27%)



    ΣΧΟΛΙΑ