• ΑΓΟΡΕΣ

    Σε χαμηλό 15 μηνών ο χρυσός – Νέα πτώση 0,6%

    ράβδοι χρυσού

    ράβδοι χρυσού


    Νέες απώλειες σημείωσε ο χρυσός την Τετάρτη πέφτοντας σε χαμηλά 15 μηνών, παραμένοντας πολύ οριακά πάνω από το ψυχολογικό όριο των 1.700 δολαρίων ανά ουγγιά.

    Συγκεκριμένα ο χρυσός παραδόσεως Σεπτεμβρίου σημείωσε πτώση 0,6% χάνοντας 10,5 δολάρια, στα 1700,2 δολάρια ανά ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Ο χρυσός ξεκίνησε δυνατά την εβδομάδα ωστόσο με τους επενδυτές να «ποντάρουν» στο δολάριο, ήρθε η πτώση του πολύτιμου μετάλλου.

    Το μεγάλο ερώτημα για την πορεία του πολύτιμου μετάλλου είναι αν θα μπορέσει να κρατηθεί πάνω από τα 1700 δολάρια ή αν θα υπάρξει κάποιος καταλύτης που θα το ρίξει κάτω από αυτό το όριο. Οι επενδυτές βέβαια περιμένουν τις ανακοινώσεις Fed για την αύξηση επιτοκίων, οι αποφάσεις της οποίας, όπως αποκαλύπτουν οι αναλυτές, θα παίξουν καταλυτικό όλο στην άνοδο ή πτώση του.

    Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 0,2% στα 18,668 δολ. η ουγγιά.

    Η πλατίνα κατέγραψε πτώση 1,4% υποχωρώντας στα 846,5 δολάρια, ενώ το παλλάδιο ενισχύθηκε κατά 0,4% στα 1.861 δολ. και ο χαλκός σημείωσε άνοδο 1% ολοκληρώνοντας στα 3,325 δολ. η λίβρα.

    Διαβάστε επίσης:

    Μικρές απώλειες στις ευρωαγορές με το βλέμμα στις ανακοινώσεις ΕΚΤ

    Wall Street: Στο +1,2% ο Nasdaq, ισχυρά κέρδη για Netflix και Amazon, εκτοξεύεται η Coinbase λόγω Bitcoin



    ΣΧΟΛΙΑ