• ΑΓΟΡΕΣ

    Ανοδικά ξεκίνησε την εβδομάδα ο χρυσός, άλμα 3,5% για τον χαλκό

    • NewsRoom
    Χρυσός σε ράβδους


    Ανοδικά έκλεισαν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού τη Δευτέρα,  με το πολύτιμο μέταλλο να βάζει τις βάσεις για μια αλλαγή του κλίματος, έπειτα από 5 συνεχόμενες αρνητικές εβδομάδες.

    Ειδικότερα ο χρυσός παράδοσης Αυγούστου σημείωσε άνοδο 0,4%, για να διαμορφωθεί στα 1.710,20 δολάρια η ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.  Την ίδια ώρα το ασήμι Σεπτεμβρίου έκλεισε με άνοδο 1,3%, στα 18,84 δολάρια η ουγγιά, ενώ άλμα 3,5% σημείωσε ο χαλκός Σεπτεμβρίου, στα 3,346 δολάρια η λίβρα.

    Στα υπόλοιπα μέταλλα, η πλατίνα Οκτωβρίου έκλεισε με άνοδο 3% στα 856 δολάρια η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Σεπτεμβρίου σημείωσε αύξηση 1,1% στα 1.849,10 δολάρια η ουγγιά.

    Ο χρυσός έχει δεχθεί το προηγούμενο διάστημα την βαριά πίεση της ανόδου του δολαρίου, με τον ICE US Dollar Index DXY,  έναν δείκτη που μετρά την αξία του αμερικανικού νομίσματος σε σχέση με ένα καλάθι έξι σημαντικών ανταγωνιστικών νομισμάτων, να φθάνει στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 20 ετών την περασμένη εβδομάδα, αφού το ευρώ έπεσε κάτω από την ισοτιμία 1 προς 1 και το ιαπωνικό γεν κατρακύλησε στο πιο αδύναμο από το 1998 .

    Ωστόσο, το ράλι του δολαρίου σταμάτησε για λίγο τη Δευτέρα, με τον δείκτη ICE US Dollar να υποχωρεί κατά 0,7%, δίνοντας ανάσα στον χρυσό. Και αυτό καθώς οι αξιωματούχοι της FED πάγωσαν τις εκτιμήσεις της αγοράς για μια πιθανή αύξηση βασικών επιτοκίων κατά 100 μονάδων βάσης στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας. Αυτή την εβδομάδα, πάντως, η αγορά έχει στραμμένη την προσοχή της στην συνεδρίαση της ΕΚΤ, η οποία αναμένει να προχωρήσει και αυτή σε αύξηση των βασικών της επιτοκίων.

    Διαβάστε επίσης:

    Άνοδος στις ευρωαγορές με το βλέμμα στραμμένο στην ΕΚΤ

    Πετρέλαιο: Επιστροφή πάνω από τα 100 δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ