• ΑΓΟΡΕΣ

    Ράλι για χρυσό και πολύτιμα μέταλλα, σε υψηλά τριών εβδομάδων το WTI

    • NewsRoom
    Ράβδοι χρυσού


    Ισχυρή άνοδο πραγματοποίησαν την Πέμπτη οι τιμές των πολύτιμων μετάλλων, βρίσκοντας στήριξη στην πτώση του δολαρίου, μετά τις χθεσινές αποφάσεις της FED για επιτάχυνση του tapering και για την προοπτική τριών αυξήσεων βασικών επιτοκίων μέσα στο 2022.

    Ειδικότερα, το συμβόλαιο  Φεβρουαρίου του χρυσού ενισχύθηκε κατά 1,9% στα 1.798,20 δολάρια ανά ουγγιά, στο υψηλότερο κλείσιμο από τις 22 Νοεμβρίου, ενώ ενδοσυνεδριακά άγγιξε τα 1.800,60 δολάρια. Το συμβόλαιο Μαρτίου του ασημιού ενισχύθηκε κατά 4,4%, κλείνοντας στα 22,485 δολάρια ανά ουγγιά.

    Το συμβόλαιο Μαρτίου του χαλκού ενισχύθηκε κατά 2,9% στα 4,305 δολάρια η λίβρα, ενώ το συμβόλαιο της πλατίνας Ιανουαρίου ενισχύθηκε κατά  3,9%, στα 928,90 δολάρια  ανά ουγγιά. Το  παλλάδιο Μαρτίου έκλεισε με άνοδο 11% στα 1.722,80 δολάρια η  ουγγιά.

    Την ίδια ώρα, ανοδικά κινήθηκαν και οι τιμές του αμερικανικού αργού, κλείνοντας επίσης στο υψηλό τριών εβδομάδων, καθώς οι κινήσεις της FED ήταν λιγότερο επιθετικές από όσο φοβόντουσαν οι αγορές.

    Το συμβόλαιο Ιανουαρίου του WTI έκλεισε με άνοδο  2.1% στα 72,38 δολάρια το βαρέλι, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 24 Νοεμβρίου.

    Διαβάστε επίσης

    Χρηματιστήριο: Νέα υψηλά για την ΕΤΕ – Πάρτι σε Βιοχάλκο, Cenergy μετά την αποκάλυψη του mononews

    Με άλμα άνω του 1% πανηγύρισαν οι ευρωαγορές για τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών



    ΣΧΟΛΙΑ