• ΑΓΟΡΕΣ

    Πτώση στις ασιατικές αγορές, αρνητικά τα futures στην Ευρώπη μετά την εξαγορά της Credit Suisse

    • NewsRoom
    Xρηματιστήριο


    Αρνητικά αντέδρασαν τα ασιατικά χρηματιστήρια στον απόηχο του deal Credit Suisse – UBS, ενώ πτωτικά είναι τα ευρωπαϊκά futures μετοχών, χάνοντας τα αρχικά κέρδη.

    Οι θετικές πρώτες αναγνώσεις της συμφωνίας της UBS για την εξαγορά της Credit Suisse και οι κινήσεις της κεντρικής τράπεζας για την ενίσχυση της ρευστότητας σε δολάρια έδωσαν τη θέση τους σε ένα πιο επιφυλακτικό κλίμα.

    Οι μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου υποχώρησαν κατά τη διάρκεια των συναλλαγών στην Ασία, με την HSBC Holdings να καταγράφει απώλειες άνω του 6% στο Χονγκ Κονγκ λόγω ανησυχίας για επικίνδυνα ανοίγματα σε ομόλογα που σχετίζονται με την Credit Suisse.

    Ο δείκτης Hang Seng σημείωσε την μεγαλύτερη πτώση άνω του 3%, παρασυρόμενος και από τις μετοχές του κλάδου υγείας. Ο δείκτης Hang Seng Tech σημείωσε πτώση 3,37%.

    Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite υποχώρησε κατά 0,42%, ενώ ο Shenzhen Component ήταν υψηλότερα κατά 0,32%.

    Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 1,38%, ενώ ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημείωσε πτώση 1,4% και ο Topix έχασε ποσοστό 1,54%.

    Ο Kospi στη Νότιο Κορέα υποχώρησε κατά 0,61%.

    Οι traders προσπαθούν να αξιολογήσουν την επόμενη κίνηση της Fed εν μέσω της πρόσφατης χρηματοπιστωτικής αστάθειας και μιας πιο ήπιας από την αναμενόμενη εκτίμησης των προσδοκιών για τον πληθωρισμό, αναφέρει το Bloomberg.

    «Η καλύτερη εκτίμηση μας είναι ότι η Fed θα ήθελε ακόμα να αυξήσει κατά 25 μονάδες βάσης τα επιτόκια και να προσπαθήσει να καταστήσει σαφές στην αγορά ότι οι αυξήσεις επιτοκίων εξακολουθούν να επικεντρώνονται στο να επαναφέρουν τον πληθωρισμό υπό έλεγχο», δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg ο Brad Gibson, επικεφαλής του σταθερού εισοδήματος Ασίας-Ειρηνικού στην AllianceBernstein L.P.

    Η εξαγορά της Credit Suisse από την UBS έχει στόχο να περιορίσει τις εκροές πελατών και τη μαζική υποχώρηση των μετοχών και των ομολόγων.

    «Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να αφομοιωθούν τα νέα της Credit Suisse», δήλωσε ο Chamath De Silva, διαχειριστής χαρτοφυλακίου της BetaShares Holdings. «Η ευρύτερη αγορά μετοχών παραμένει σχετικά σταθερή, καθηλωμένη από την τραπεζική κρίση και τις πιθανές επιπτώσεις μία πιο χαλαρής πολιτικής».

    Διαβάστε ακόμη:

    Capital Economics: Τι δείχνουν οι κινήσεις στις αγορές μετά την κρίση της Credit Suisse

    Οι «άμυνες» του Χρηματιστηρίου Αθηνών στη νέα διεθνή αναταραχή



    ΣΧΟΛΙΑ