• ΑΓΟΡΕΣ

    Προσθέτουν στα χθεσινά τους κέρδη οι Ευρωαγορές


    Με κέρδη κινούνται οι μετοχές στην Ευρώπη, ύστερα από ένα ακόμη θετικό κλείσιμο των αγορών στην Ασία, αντικατοπτρίζοντας τις ελπίδες για τη βελτίωση των εμπορικών Σινοαμερικανικών σχέσεων. Η χθεσινή απόφαση του Πεκίνου να μειώσει τις ταρίφες στα εισαγόμενα αμερικανικά αυτοκίνητα από 40% σε 15%, τροφοδότησε εκ νέου την αισιοδοξία που είχε ξεκινήσει με την είδηση την επανέναρξης των συνομιλιών μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη. Επιπλέον αισιοδοξία στο θετικό κλίμα πρόσθεσε η είδηση προσωρινής αποφυλάκισης της οικονομικής διευθύντριας της Huawei, Meng Wanzhou, μετά την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 10 εκατομμυρίων καναδικών δολαρίων. Ο δείκτης Shanghai Cοmposite έκλεισε με κέρδη 0,31%, ενώ ο Hang Seng σημείωσε άνοδο 1,61%.

    Οι εξελίξεις αυτές ενθάρρυναν τους επενδυτές στην Ευρώπη και τους οδήγησαν στο να αποστρέψουν προς το παρόν την προσοχή τους από το ζήτημα του Brexit και την πρόταση μομφής που κατατέθηκε κατά της βρετανίδας Πρωθυπουργού Theresa May., είδηση η οποία βύθισε τη βρετανική λίρα σε επίπεδα Απριλίου του 2017.

    Οι ευρωπαϊκοί δείκτες πάντως, προσθέτουν λίγα λεπτά πριν τις 11:30 στα χθεσινά τους κέρδη με τον FTSE 100 να βρίσκεται στις 6859,75 μονάδες (+0,77), τον DAX να σημειώνει κέρδη 0,49%, τον CAC 40 στο Παρίσι να κερδίζει 1,27% και τον ΜΙΒ στο Μιλάνο να βρίσκεται στις 18.726,83 μονάδες (+0,72%).

    Θετική είναι και η εικόνα των futures στις ΗΠΑ, με τα ΣΜΕ των Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq να σημειώνουν προς το παρόν κέρδη 0,65%, 0,65% και 0,94% αντίστοιχα. Πέραν τω γεωπολιτικών εξελίξεων που μπορούν να ταράξουν την εύθραυστη και ευμετάβλητη πλέον αγορά των ΗΠΑ, για τη σημερινή ημέρα, ενδιαφέρον ενδέχεται να έχουν και τα στοιχεία του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, τα οποία ανακοινώνονται σήμερα στις  15:30 ώρα Ελλάδος και αποτελούν έναν από τους βασικούς οδηγούς της Fed για την νομισματική πολιτική της.



    ΣΧΟΛΙΑ