• ΑΓΟΡΕΣ

    Πόλυς Β. Χατζηιωάννου: Γιατί όχι και dual listing στο Χρηματιστήριο Αθηνών;

    Πόλυς Β. Χατζηιωάννου: Γιατί όχι και dual listing στο Χρηματιστήριο Αθηνών;

    Πόλυς Β. Χατζηιωάννου


    Ο διευθύνων σύμβουλος της Safe Bulkers κ. Πόλυς Χατζηιωάννου κατά τη διάρκεια παρουσίασης της εταιρείας του δήλωσε εντυπωσιασμένος από το άνοιγμα που κάνει η Ελληνική Κεφαλαιαγορά στην ποντοπόρο ναυτιλία

    Λιμάνι στη Λεωφόρο Αθηνών ψάχνουν οι Έλληνες εφοπλιστές της ακμάζουσας ποντοπόρου ναυτιλίας.

    Τα νέα δεδομένα αλλάζουν μετά τις επιτυχημένες ομολογιακές εκδόσεις Κωνσταντακόπουλου και Μαρινάκη, με τους Έλληνες εφοπλιστές να είναι πλέον θετικοί και να εξετάζουν, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, κυρίως το νομικό πλαίσιο, εισαγωγής των εταιρειών τους παράλληλα στο Χ.Α.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Safe Bulkers κ. Πόλυς Χατζηιωάννου κατά τη διάρκεια παρουσίασης της εταιρείας του δήλωσε εντυπωσιασμένος από το άνοιγμα που κάνει η Ελληνική Κεφαλαιαγορά στην ποντοπόρο ναυτιλία με την έκδοση τριών εταιρικών ομολόγων. Σημειωτέον ότι η Safe Bulkers προβαίνει στην έκδοση εταιρικού ομολόγου ύψους 100 εκατ. ευρώ.

    Μάλιστα, ο ίδιος ήταν αποκαλυπτικός των προθέσεών του και σε ερώτηση αν θα έβλεπε μελλοντικά την εταιρεία να εισάγεται και στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, απάντησε «γιατί όχι μία μέρα να το δούμε και αυτό. Οι Έλληνες είναι πρώτοι στην ποντοπόρο ναυτιλία και τα ξένα χρηματιστήρια δεν προσφέρουν κάτι παραπάνω από αυτό που προσφέρει το Ελληνικό, αν έρθουν επενδυτές. Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε ότι έρχονται επενδυτές και ίσως να θελήσουν να μάθουν περισσότερα για το πώς τα καταφέρνουν οι Έλληνες και είναι πρώτοι στον κλάδο».

    Σημειωτέον, ότι η Costamare συμφερόντων Κωνσταντακόπουλου άντλησε από το Χ.Α. μέσω έκδοσης ομολογιακού 100 εκατ. ευρώ και η Capital του Βαγγέλη Μαρινάκη 150 εκατ. ευρώ και μάλιστα με υπερδιπλάσιες εγγραφές, ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που υπάρχει.

    Προς το παρόν η διοίκηση του Χρηματιστηρίου βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο. Κι αυτό, διότι η έγκριση του νέου διευθύνοντος συμβούλου της ΕΧΑΕ κ. Γιάννου Κοντόπουλου δεν έχει εγκριθεί από το Δ.Σ. του ομίλου ακόμα (ούτε προς το παρόν υπάρχει προγραμματισμένη συνεδρίαση…), αλλά πηγές προσκείμενες στο πρώην στέλεχος της UBS, της Merrill Lynch και της Eurobank αναφέρουν ότι είναι μέσα στις προθέσεις του να ενθαρρύνει το ναυτιλιακό κόσμο να εμπιστευτεί τις μετοχές των εταιρειών του στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

    Η δημόσια εγγραφή του ομολόγου της Safe Bulkers, ύψους έως 100 εκατ. ευρώ με πέντε έτη διάρκεια θα ξεκινήσει στις 7 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως 9 Φεβρουαρίου.

    Τέλος, υπολογίζεται ότι το μέσο κόστος δανεισμού της εταιρείας είναι στο 2,69%.

    Διαβάστε επίσης

    Πόλυς Χατζηιωάννου: Έχουν αλλάξει τα πράγματα στην Ελλάδα και έρχονται καλύτερες ημέρες

    Πόλυς Β. Χατζηιωάννου: Όλα τα μυστικά για το ναυτιλιακό ομόλογο των 100 εκατ. ευρώ που βγαίνει στην ελληνική αγορά

    Safe Bulkers: Στη δημοσιότητα το ενημερωτικό δελτίο για το Κοινό Ομολογιακό Δάνειο των 100 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ