• ΑΓΟΡΕΣ

    Ποιος αναλυτής βλέπει τον S&P 500 στις 4.900 μονάδες στο τέλος του έτους

    Wall Street


    H δυναμική στη Wall Street αύξησε τον αριθμό των ταύρων-αναλυτών, οι οποίοι θεωρούν ότι οι αμερικανικοί δείκτες είναι πιθανόν να συνεχίσουν την ανάκαμψη, με κάποιους να βλέπουν τον S&P 500 να εκτοξεύεται στις 4.900 μονάδες από 4.588,96 στο κλείσιμο της Δευτέρας.

    Ο John Stoltzfus της Oppenheimer Asset Management ανέβασε τη τιμή-στόχο για τον αμερικανικό δείκτη για το τέλος του χρόνου στις 4.900 μονάδες με περιθώριο κέρδους επιπλέον 7%, με άλλους αναλυτές να κινούνται σε αντίστοιχα υψηλά επίπεδα. Πρόκειται για μία αύξηση της τάξης του 28% και με μία επίδοση καλύτερη του 2019.

    Οι παραπάνω εκτιμήσεις έρχονται σε πλήρη αντίθεση με αυτές των κορυφαίων αναλυτών όπως ο Μάικ Ουίλσον της Morgan Stanley, o Μάρκο Κολάνοβιτς της JP Morgan και ο Μάικλ Χάρτνετ της Bank of America, οι οποίοι επιμένουν ότι ο S&P θα κλείσει το έτος με απώλειες.

    Οι εκτιμήσεις των αναλυτών

    Αλλάζει το κλίμα στους αναλυτές

    «Η ανοδική πορεία, η οποία ξεκίνησε από τον Οκτώβριο του 2022 έχει περιθώρια να τρέξει μέχρι το 2024», ανταπαντάει ο Stoltzfus, ο οποίος προέβλεψε σωστά τα ράλι των μετοχών τον προηγούμενο Οκτώβριο, αν και ο S&P έκλεισε ελαφρώς χαμηλότερα από τον στόχο που έθεσε.

    Η αισιόδοξη αναθεώρηση κάποιων αναλυτών έρχεται μία ημέρα μετά το σημείωμα του Ουίλσον προς τους πελάτες της τράπεζας. Μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις απαισιόδοξων αναλυτών, ο οποίος προέβλεψε την κατάρρευση των δεικτών στο α’ εξάμηνο του 2022, ανέτρεψε την θεωρία του, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να δει περαιτέρω ανάκαμψη στις αμερικανικές μετοχές, ένα σενάριο που μέχρι πρότινος απέρριπτε.

    Η υψηλότερη εκτίμηση αναλυτή για τον S&P 500

    Στο κλαμπ των αισιόδοξων μετατοπίστηκε και ο αναλυτής της Citigroup, Scott Chronert, αυξάνοντας τη τιμή στόχο για το κλείσιμο του αμερικανικού δείκτη. Κι αυτή η εκτίμηση έρχεται ένα μήνα αφότου είχε προειδοποιήσει τους αναλυτές ότι το ράλι έχει εξαντληθεί.

    «Τα βραχυπρόθεσμα εμπόδια που θεωρούσαμε ότι θα ανακόψουν την πορεία της ανάκαμψης ενόψει του τρίτου τριμήνου έχουν πλέον ξεπεραστεί», έγραψε ο Chronert σε σημείωμα προς τους πελάτες του.

    Το ράλι φέτος ήταν τέτοιας δυναμικής που η bear market του 2022 για τον S&P 500 απέχει μόλις 230 μονάδες από την πλήρη εξάλειψή της, η οποία αναμένεται να γίνει γρηγορότερα απ΄ ότι στο παρελθόν.

    Επιφυλακτικές οι αρκούδες

    Οι μεγάλοι αναλυτές συνεχίζουν να διατηρούν επιφυλάξεις για την εντυπωσιακή πορεία των δεικτών εν μέσω αυξανόμενων επιτοκίων.

    Ο Ουίλσον αναγνώρισε ότι ίσως έκανε λάθος στις προβλέψεις του για την πορεία των δεικτών, διατηρεί όμως την τιμή-στόχο για τον S&P 500 στις 3.900 μονάδες για το τέλος του έτους, μία πτώση της τάξης του 15%.

    Ο Κολάνοβιτς έκανε λόγω για προκλητική πορεία στην αγορά των μετοχών και σημείωσε ότι η μείωση επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες είναι ευσεβής πόθος και όχι εμπεριστατωμένη εκτίμηση των αγορών.

    «Παραμένουμε επιφυλακτικοί ως προς αυτό το αποτέλεσμα, αναμένοντας ότι η μείωση του πληθωρισμού θα αποδειχθεί ατελής», ανέφερε.

    Διαβάστε επίσης:

    Deutsche Bank: Πώς σχολιάζει τα αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς και της Eurobank

    Χρηματιστήριο: Πάνω από 2% η άνοδος στην Πειραιώς και τα ΕΛΠΕ, κάτι ψήνεται στην Intertech με +8%

    Wall Street: Πέμπτος ανοδικός μήνας για S&P 500 και Nasdaq



    ΣΧΟΛΙΑ