• ΑΓΟΡΕΣ

    Ποιοι αγόραζαν στα χαμηλά ΟΤΕ και ΟΠΑΠ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Διευθύνων σύμβουλος, Cosmote, Γιαν Κάρας (CEO ΟΠΑΠ)

    Μιχάλης Τσαμάζ Διευθύνων σύμβουλος, Cosmote, Γιαν Κάρας (CEO ΟΠΑΠ)


    Εντυπωσιακός όγκος συναλλαγών για τον ΟΤΕ ΟΤΕ 0,84% 14,34 διακινώντας περισσότερα από 1,2 εκατ. κομμάτια την ημέρα σε ένα ιδιότυπο rebalancing λες και αφορά μόνο τη μετοχή του Οργανισμού.

    Δεν είναι τυχαίο ότι τις τελευταίες μέρες και παρά το συνεχόμενο πτωτικό αρνητικό σερί έξι συνεδριάσεων για τη μετοχή, εκδηλώνονται αγορές. Πολλές από τις θέσεις που χτίζονται προέρχονται από Έλληνες ιδιώτες, αλλά και από επαγγελματίες διαχειριστές.

    Το σκεπτικό είναι ότι η διόρθωση που έχει βγει στον κλάδο, μετά την άνοδο έως 67% για τις μετοχές του, διοχετεύεται σε μετοχές που δεν έχουν «τρέξει» ιδιαίτερα από το ξεκίνημα της χρονιάς.

    Σχεδόν 6,5% οι απώλειες για τον ΟΤΕ από την αρχή της χρονιάς, αλλά και άνοδος μικρότερη από αυτή της αγοράς για τον ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ 0,86% 16,42 , 9,67%, όταν ο γενικός δείκτης καταγράφει από τις καλύτερες επιδόσεις διεθνώς με 16,58% και 21% την προηγούμενη εβδομάδα.

    Στο πλαίσιο αυτό, κυρίως εγχώρια θεσμικά χαρτοφυλάκια στρέφονται σε ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, αναγνωρίζοντας βεβαίως, για την περίπτωση του ΟΤΕ χαρακτηριστικά ότι η ανάπτυξη δεν είναι η αναμενόμενη, αλλά ούτε και συγκρίσιμη με άλλες εταιρείες, όπως του Jumbo ΜΠΕΛΑ 0,56% 28,70 , που ο τζίρος του σημειώνει άνοδο σχεδόν 15% τον μήνα.

    Ταυτόχρονα, ο ΟΤΕ αντιμετωπίζει τον οξύ ανταγωνισμό στον κλάδο του.

    Νέες προσφορές, ανταγωνιστικά πακέτα, διεκδικήσεις αθλητικών διοργανώσεων από ανταγωνιστές του, δίνει την αίσθηση στην αγορά ότι τα μερίδια αγοράς τελούν πλέον υπό διαπραγμάτευση και υπό συζήτηση για τις ερχόμενες εταιρικές περιόδους μέχρι τέλος του χρόνου.

    Και μάλιστα σε μία δύσκολη χρονιά που εκτός από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, φέρνει σε λίγους μήνες εκλογές και ανασφάλεια ως προς τη διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας.

    Σε κάθε περίπτωση είναι χαρακτηριστικό το σκούπισμα της μετοχής του ΟΤΕ, ειδικά χθες, στα επίπεδα των 13,55 ευρώ (που ήταν και τα χαμηλά ημέρας) ή  το κλείσιμο στα χαμηλά ημέρας για τον ΟΠΑΠ, στα 14,51 ευρώ και αγοραστές στο κλείσιμο.

    Στον ΟΠΑΠ άλλαξαν χέρια 529 χιλιάδες κομμάτια, με ανώτερη κίνηση στα 14,81 και κεφαλαιοποίηση 5,27 δις. ευρώ, ενώ η αξία του ΟΤΕ διαμορφώνεται πλέον κάτω από τα 6 δις. ευρώ.

     Διαβάστε επίσης

    Jumbo: “ΟΚ” από την ΕΓΣ στην έκτακτη χρηματική διανομή στους μετόχους

    Κάθι Γουντ: Οι επενδυτές συνεχίζουν να πληρώνουν προμήθειες, παρά τις απώλειες 10 δισ. δολαρίων του fund της



    ΣΧΟΛΙΑ