• ΑΓΟΡΕΣ

    Ποιες μετοχές δεν ακολούθησαν τον δείκτη στα υψηλά 14 μηνών

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Χρηματιστήριο


    Δεκατέσσερις μήνες έχουν περάσει κι ακόμα οι μετοχές δεν έχουν καλύψει τις απώλειες που ξεκίνησαν από πέρσι. Με τη Wall Street και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να χτυπούν το ένα υψηλό μετά το άλλο, στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το καλό κλίμα υποστηρίζεται από το πότε μία μετοχή θα γράψει… υψηλό έτους.

    Τις τραγικότερες απώλειες καταγράφει η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,53% 3,78 που σήμερα έχει μπροστά της την πλέον κρίσιμη γενική συνέλευση. Η μετοχή υποχωρεί 85,17%, με την υποσχετική… σφοδρής αντίδρασης για όσους τελικά κρατήσουν τις μετοχές τους ή αποκτήσουν νέες μετοχές κατά το book building που τοποθετείται για το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

    Ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών βρίσκεται σήμερα στα επίπεδα που βρισκόταν στις 21 Φεβρουαρίου 2020, δηλαδή στη ζώνη των 880 – 890 μονάδων. Έκτοτε ξεκίνησε ο «Αρμαγεδδών» χάνοντας σε λίγες μόλις συνεδριάσεις σχεδόν το 50% των επιπέδων που βρισκόταν στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και πριν η πανδημία κυριέψει τη χώρα μας.

    Ισχυρές απώλειες 42,9% καταγράφει η μετοχή της Alpha ΑΛΦΑ 1,29% 1,57, η οποία μόλις χθες έπειτα 13 μήνες, κατακτήσει εκ νέου το 1 ευρώ. Όλες οι προοπτικές είναι με το μέρος της διοίκησης της τράπεζας, όπως επισημαίνεται στις αναλύσεις των ξένων.

    Ισχυρές απώλειες 37% καταγράφει η μετοχή της Aegean ΑΡΑΙΓ 0,08% 11,78  η οποία έχει μπροστά της την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

    Πτώση πάνω από 35% και για την Τεχνική Ολυμπιακή, 25,7% για την Motor Oil ΜΟΗ -1,23% 25,80. Πτώση σχεδόν 23% από πέρσι σημειώνει και η μετοχή των ΕΛΠΕ ΕΛΠΕ 0,12% 8,20. Ο κλάδος των διυλιστηρίων επηρεάστηκε σφόδρα από την επέλαση του κορoνοϊού, αφού περιορίστηκε η μετακίνηση με φυσική συνέπεια να χτυπηθεί ο κλάδος των καυσίμων.

    Πάνω από 22% οι απώλειες που σημειώνει από πέρσι η μετοχή της Φουρλής ΦΡΛΚ 2,26% 4,08, η οποία μπορεί να χτίσει την επόμενη μέρα της στην αύξηση κατά 60% των διαδικτυακών πωλήσεων για τα προϊόντα της που καταγράφηκε στη χρήση του 2020.

    Πάνω από 14% επηρεάστηκε η μετοχή της Autohellas, η οποία, ωστόσο, είναι από τις πρώτες εταιρείες που ανοίγουν το χορό της διανομής των μερισμάτων φέτος.

    Πάνω από 13,5% οι απώλειες για τη μετοχή της ΕΧΑΕ ΕΧΑΕ 1,21% 5,02, η διοίκηση της οποία θα πρέπει να κοιτάξει πολύ σοβαρά την επόμενη μέρα. Κι αυτό διότι όπως τονίστηκε κατά την ενημέρωση των αναλυτών, τα ταμειακά διαθέσιμα μειώνονται από τις επιστροφές κεφαλαίου.

    Πτώση 12% για την Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 0,79% 2,54, η οποία έχει μπροστά της την κρίσιμη γενική συνέλευση της 22 Απριλίου με θέμα την αύξηση κεφαλαίου κατά 120 εκατ. ευρώ.

    Το χαμένο έδαφος δεν έχει καλύψει ούτε η Jumbo ΜΠΕΛΑ 2,87% 27,26, αφού η μετοχή υποχωρεί εδώ και 14 μήνες κατά 9,5%. Και πάλι καλά όταν τα καταστήματα παραμένουν κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

    Πτώση 7,5% για την Lamda ΛΑΜΔΑ 4,39% 6,90, αλλά και την Τιτάν .



    ΣΧΟΛΙΑ